Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TCL predstavuje svoj vôbec prvý smartfón TCL PLEX

TCL predstavuje svoj vôbec prvý smartfón TCL PLEX
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TCL Communication, známa najmä ako výrobca televízorov, prichádza do Európy tiež so svojim prvým smartfónom. Model TCL PLEX je vybavený rovnako kvalitným displejom, na ktorý sú spotrebitelia zvyknutí z televízorov značky TCL. Smartfón získal fotoaparát s tromi objektívmi a umelú inteligenciu.

Vylepšený obraz

 

Smartfón TCL PLEX je vybavený 6,53 palcovým Dotch displejom s rozlíšením Full HD+, ktorý zaberá 90 percent jeho prednej strany. Predná kamera je diskrétne osadené do ľavého horného rohu obrazovky (tzv. Dotch). Displej má vlastný zobrazovací modul, vďaka ktorému je obraz žiarivejší a s presným podaním farieb. Fotky a videá vylepšuje technológia NTXVISION, ktorej zásluhou je obraz v reálnom čase optimalizovaný tak, aby na ňom vynikli farby, jas a kontrast. Vďaka zaobleným hranám displeja je obraz úplne ostrý aj pri okrajoch snímku. TCL PLEX dokáže v reálnom čase previesť SDR na HDR obraz, ktorý má vyšší kontrast, zosilnené farby, jasnejšie svetlé tóny a tmavšie temnejšie farby.

TCL PLEX ponúka hneď niekoľko zobrazovacích režimov. Adaptívny tón automaticky upravuje jas displeja a teplotu farieb s ohľadom na okolité osvetlenie. Čítací režim zmení sfarbenie obrazovky, aby sa vám pohodlne čítalo ako z papierovej knihy. Tento režim sa dá nastaviť pre konkrétne aplikácie, ktoré často používate. Takzvaný pohodlný režim znižuje námahu očí tým, že filtruje 66 percent škodlivého modrého svetla vyžarovaného displejom.

Smartfón TCL PLEX.

Fotoaparát s tromi objektívmi

 

Smartfón TCL PLEX má na zadnej strane trojicu kamier, ktoré využijete v rôznych situáciách. Hlavný objektív vysokým rozlíšením obsahuj 48 megapixelový senzor Sony, ktorá zvládne nakrúcanie videí v až 4K kvalite. Druhý objektív s rozlíšením 16 megapixelov a šírkou záberu 123 stupňov je širokouhlý a umožňuje na jednu scénu zachytiť štyrikrát viac ako primárny fotoaparát. Tretí objektív je vysoko citlivý na svetlo, má rozlíšenie 2 megapixely a veľkosť pixelu 2,9 µm. Tento fotoaparát zaistí kvalitné snímky aj v noci alebo v prípade zlých svetelných podmienok.

Smartfón dokáže v automatickom režime fotoaparátu prepojiť pomocou umelej inteligencie automatický jas, potláčanie šumu, super rozlíšenie a HDR. Vďaka tomu sú snímky vyhotovené v tmavom prostredí až trikrát jasnejšie. K dispozícii je tiež Super nočný režim, ktorý vyčaruje aj za tmy mimoriadne detailné fotografie s väčšou ostrosťou, jasom a farebnosťou.

Okrem toho zvláda trojitý fotoaparát nakrúcať 32krát spomalené videá s frekvenciou 960 snímok za sekundu v HD kvalite a to aj za horších svetelných podmienok. Funkcia Inteligentného nakrúcania videa deteguje a sleduje pohybujúci sa objekt, automaticky približuje obraz a stabilizuje ho. Výsledkom je ostrý obraz za každých okolností.

Predná selfie kamera má rozlíšenie 24 megapixelov a pri fotení spája štyri pixely do jedného, čo zvyšuje celkovú kvalitu záberu.

Smartfón TCL PLEX.

Prostredie TCL UI

 

V používateľskom prostredí TCL UI sa spája príjemné s užitočným. Toto rozhranie je čisté a vizuálne atraktívne. Ľahko sa v ňom zorientujete, upravíte nastavenie, automaticky zoradíte aplikácie podľa ich funkcie, vymažete fotografie potiahnutím prsta nahor po displeji a oveľa viac. Pomocou Inteligentného panelu si môžete prostredie prispôsobiť podľa vlastného vkusu. V aplikácii fotoaparátu sa dajú jednoducho nastaviť skratky pre preferované fotorežimy. Bočným tlačidlom Smart Key rýchlo spustíte obľúbené aplikácie alebo často používané funkcie – jedným alebo dvomi stlačeniami tlačidla, prípadne jeho dlhším podržaním.

O výkon a plynulý chod aplikácií sa postará osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 675, spolu so 6 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je 128 GB. TCL PLEX podporuje funkciu rýchleho nabíjania Qualcomm, takže sa dá batéria nabiť z nuly na polovičnú kapacitu už za 32 minút.

Telefón môžete využiť tiež ako ovládať vybraných Smart televízorov značky TCL prostredníctvom aplikácie T-Cast. Funkcia Diaľkové ovládanie TV vám umožňuje ovládať televízor pomocou dotykovej obrazovky smartfónu alebo hlasovými povelmi. Funkcia Zrkadlenie obrazu umožňuje vysielať videá, fotky a hudbu na váš televízor. Telefón sa dá pomocou technológie Bluetooth bezdrôtovo prepojiť  s až štyrmi reproduktormi alebo štyrmi slúchadlami a používateľ sa tak môže podeliť o audiozážitky so svojimi priateľmi.

Elegantný smartfón TCL PLEX sa vyznačuje atraktívnym dizajnom s 3D holografickou úpravou zadnej strany, ktorú kryje odolné 2,5D sklo. Telefón je dostupný vo farebných prevedeniach Opal White a Obsidian Black, ktoré boli vytvorené pomocou inovatívnej technológie nanolaserového leptania a nanovrstvy vo vákuu. Výsledkom je futuristický lesk, ktorý upúta pozornosť na prvý pohľad.

Cena a dostupnosť

 

Nový smartfón TCL PLEX sa už predáva vo farebných variantoch Obsidian Black (čierna) a Opal White (biela) za cenu 319 EUR s DPH.

Smartfón TCL PLEX.

(Zdroj: Tlačová správa TCL Communication)