Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vlajkové lode série Vivo X50 získali špičkovú fotografickú techniku

Vlajkové lode série Vivo X50 získali špičkovú fotografickú techniku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Vivo oznámil blížiace sa medzinárodné vydanie troch vlajkových lodí smartfónov zo série X50, ktoré poskytnú profesionálny fotografický zážitok. Okrem samotného zadného fotoaparátu so štyrmi objektívmi k tomu prispieva aj systém stabilizácie obrazu, ktorý je založený na profesionálnom stabilizačnom závese.

Séria nových smartfónov má troch členov: Vivo X50, X50 Pro a X50 Pro+. Každý z nich s 8 GB operačnej pamäte TAM a až 256 GB vnútorným úložiskom. Modely X50 a X50 Pro sú postavené na procesore Qualcomm Snapdragon 765G a vyznačujú sa displejom s obnovovacou frekvenciou 90 Hz, zatiaľ čo model X50 Pro+ získal procesor Snapdragon 865 a jeho displej sa môže pochváliť obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. Všetky telefóny majú 6,56-palcový displej s technológiou HDR10+ pre lepšiu kvalitu obrazu a podporujú 5G mobilnú dátovú sieť. S hrúbkou len 7,49 mm sa pritom model X50 pasuje za najtenší 5G telefón na trhu.

No najväčšie oznámenie sa týka práve zadných fotoaparátov. Každý zo smartfónov má fotografický systém so štyrmi objektívmi. Model X50 získal 48-megapixelovú hlavnú jednotku, spolu s modulmi 13, 8 a 5-megapixelov. Model X50 Pro má tiež hlavný 48-megapixelový objektív, no dostal jeden 13 a dva 8-megapixelové objektívy. No a nakoniec model X50 Pro+ prichádza s 50-megapixelovým hlavným objektívom, ktorý dopĺňa 32-megapixelový jednotka a dve 13-megapixelové jednotky.

Spoločnosť Vivo predstavila novú sériu vlajkových lodí smartfónov X50, X50 Pro a X50 Pro+.

Hlavný fotoaparát modelu X50 Pro je vybavený stabilizačným systémom, ktorý je navrhnutý na základe profesionálneho stabilizačného závesu, ktorý sa pohybuje v opačnom smere, aby sa znižovalo rozmazanie obrazu v pohybe. Od ostatných stabilizačných metód sa líši aj zväčšením uhla rotácie a oblasti proti otrasom, čo podľa spoločnosti Vivo vedie k „veľmi čistým záberom“. Kvalitu obrazu a videa tiež pomáhajú zvyšovať prispôsobené senzory, algoritmus pre potláčanie pohyby a nepretržité sledovanie zaostrovania.

Medzi ďalšie prednosti fotoaparátu patrí nastavenie šošoviek do periskopu s podporou 60-násobného Hyper Zoom priblíženia pre modely Pro a Pro+, nový 1 / 1,3-palcový obrazový snímač senzora Isocell GN1 od spoločnosti Samsung pre model Pro+, super širokouhlý záber a super makro režimy spolu s dvomi režimami pre snímanie mesta a krajiny v noci, či funkcia portrétu, ktorá umožní oddeliť objekt od pozadia a dokonca aplikovať rôzne efekty.

Okrem plánov celosvetového predaja novej série smartfónov X50 neoznámila spoločnosť Vivo žiadne ďalšie podrobnosti o vydaní a cenách.

Spoločnosť Vivo predstavila novú sériu vlajkových lodí smartfónov X50, X50 Pro a X50 Pro+.