Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovšie smartfóny Motorola chcú byť dostupné pre všetkých

Najnovšie smartfóny Motorola chcú byť dostupné pre všetkých
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka Motorola si zakladá na smartfónoch, ktoré vo svojej kategórii prinášajú používateľom slušné špecifikácie za dostupné ceny. Tentoraz pridal výrobca do svojho portfólia dva nové modely moto G Fast a moto E, ktoré určite potešia všetkých, ktorým záleží najmä na čo najnižšej cene.

Väčší model smartfónu moto G Fast prichádza so 6,4-palcovým LCD displejom, ktorý má rozlíšenie 720 x 1 560 pixelov. Je poháňaný procesorom Snapdragon 665, spolu 3 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je 32 GB, no dá sa našťastie rozšíriť pomocou pamäťovej karty.

Na zadnej strane nového telefónu sa uhniezdil trojitý fotoaparát s kombináciou objektívov s rozlíšením 16 megapixelov + širokouhlých 8 megapixelov + 2 megapixely pre makro. Predný selfie fotoaparát získal rozlíšenie 8 megapixelov. To všetko je napájané z batérie s kapacitou 4 000 mAh, o ktorej spoločnosť Motorala tvrdí, že by mala na jedno nabitie vydržať až dva dni bežného používania.

Smartfón Motorola moto G Fast sa už dá predbežne objednať za cenu 199,99 dolárov. Predaj sa spustí 12. júna. Informácie o cene a dostupnosti pre slovenský trh zatiaľ neboli oznámené.

Smartfón Motorola moto G Fast.

Ešte lacnejší model smartfónu moto E získal 6,2-palcový LCD displej s rozlíšením 720 x 1 560 pixelov, procesor Snapdragon 632, 2 GB RAM a 32 GB internej pamäte (tú si opäť môžete rozšíriť prostredníctvom pamäťovej karty a získať tak viac miesta pre svoje aplikácie a multimediálne súbory).

V tomto prípade na zadnej strane nájdeme dvojitý fotoaparát s rozlíšením 13 megapixelov + 2 megapixely, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 5 megapixelová selfie kamera. Kapacita batérie sa síce o niečo zmenšila na 3 550 mAh, no spoločnosť Motorola odhaduje, že vďaka nižším hardvérovým nárokom získate rovnakú výdrž batérie dva dni na jedno nabitie.

Smartfón Motorola moto E sa dá tiež predbežne objednať s dostupnosťou rovnako od 12. júna. O niečo horšie špecifikácie sa odrazili na nízkej cene 149,99 dolárov, ktorá môže byť pre niektorých spotrebiteľov rozhodujúcim faktorom. Informácie o cene a dostupnosti pre slovenský trh zatiaľ neboli oznámené.

Oba telefóny nie sú vodotesné a ani nedisponujú technológiou bezdrôtového nabíjania. Moto G Fast pritom používa modernejší port USB-C, zatiaľ čo moto E si vystačí so starším microUSB, čo je daň za zníženie výrobných nákladov. Telefóny používajú verziu operačného systému Android 10.

Smartfón Motorola moto E.