Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google konečne vydáva nový smartfón strednej triedy Pixel 4a

Google konečne vydáva nový smartfón strednej triedy Pixel 4a
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po určitom oneskorení prichádza oficiálne smartfón Google Pixel 4a, ktorý si prináša presne to, čo očakávate od nástupcu mobilného zariadenia Pixel 3a. Je to jednoduchý, cenovo dostupný a funkciami nabitý telefón Google. A práve jeho cena 349 dolárov zrejme najviac zaujme.

Za tieto peniaze získate smartfón strednej triedy, ktorý je vybavený procesorom Snapdragon 730G, spolu s veľkorysou kapacitou operačnej pamäte RAM až 6 GB. Vnútorné úložisko vám poskytne priestor 128 GB pre vaše dáta, no nie je tu však možnosť jeho rozšírenia pomocou slotu pre pamäťovú kartu.

Smartfón strednej triedy Google Pixel 4a.

Google Pixel 4a je relatívne malý telefón a tentoraz nie je k dispozícii model XL. Jeho OLED displej má uhlopriečku 5,81 palca, s s rozlíšením 1 080 x 2 340 pixelov a malým zárezom pre 8-megapixelový selfie fotoaparát. Na zadnej strane nájdeme 12,2-megapixelový fotoaparát s jedným objektívom. No vďaka technológií spracovania snímok od spoločnosti Google sľubuje jednu z vynikajúcich funkcií telefónu. Okrem snímania pri slabom osvetlení môže používateľ pomocou Night Sight zachytiť aj hviezdy, rovnako ako v prípade modelov Pixel 4 a Pixel 4 XL.

Telefón disponuje snímačom odtlačkov prstov na zadnej strane, nabíjacím a dátovým portom USB-C a klasickým 3,5 mm jack konektorom pre pripojenie slúchadiel. Pixel 4a však nepodporuje pripojenie 5G alebo bezdrôtové nabíjanie a jeho telo nie je chránené akoukoľvek serióznou izoláciou proti vode.

Smartfón strednej triedy Google Pixel 4a.

Rovnako ako v prípade iných modelov Pixel, aj tu nájdete čistú verziu operačného systému Android 10. Pixel 4a pritom bude jednám z prvých telefónov, ktorý získa aktualizáciu na operačný systém Android 11, keď bude uvedený na trh neskôr v tomto roku. Okrem digitálneho asistenta Google je k dispozícii aj niekoľko exkluzívnych doplnkov Pixel. Napríklad aplikácia pre nahrávanie hlasu v reálnom čase a widget, ktorý automaticky identifikuje skladby prehrávané na pozadí.

Nový smartfón strednej triedy Google Pixel 4a sa dá predbežne objednať už teraz priamo z obchodu Google Store. Dodávka a maloobchodná dostupnosť sú naplánované na 20. august.

Smartfón strednej triedy Google Pixel 4a.