Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xiaomi Poco je dostupný smartfón so 120 Hz displejom a dlhou výdržou

Xiaomi Poco je dostupný smartfón so 120 Hz displejom a dlhou výdržou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pod značkou Poco oznámila spoločnosť Xiaomi svoj najnovší telefón Poco X3 NFC. Nie je to síce mobilné zariadenie vyššej triedy, no vďaka svojej výbave ide o smartfón, ktorý sa vyznačuje dobrým pomerom ceny a výkonu.

Nový smartfón Poco X3 NFC má na zadnej strane z plastu obrovské lesklé logo „POCO“. Je to veľký a robustný telefón, s hrúbkou 9,4 milimetra, ktorý váži 215 gramov. No na jeho hmotnosti sa odrazila najmä batéria s kapacitou až 5 160 mAh, ktorá sa dá rýchlo nabíjať cez USB-C pri 33-wattoch. Spoločnosť Xiaomi tvrdí, že výdrž batérie na jedno nabitie je viac ako dva dni bežného používania, pričom sa do plnej kapacity nabije už za 65 minút. Do polovičnej kapacity sa batéria nabije len za pol hodinu.

Smartfón Poco X3 NFC.

Prednej strane dominuje veľký 6,67-palcový LCD displej s rozlíšením 1080p, ktorý sa môže pochváliť obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. Takáto vysoká frekvencia býva pritom výsadou oveľa drahších telefónov. Na druhej strane to nie je OLED displej, takže obraz nie je až taký kontrastný ako v dnešným mobilných zariadeniach strednej triedy s OLED technológiou. Snímač odtlačkov prstov je umiestnený na tlačidle spánku / prebudenia a nie pod displejom.

Na zadnej strane sa nachádza 64-megapixelový primárny snímač Sony IMX682, 13-megapixelový ultraširoký snímač a 2-megapixelové snímače pre makro a meranie hĺbky v priestore, ktoré sú umiestnené tak, že to vyzerá, že telefón má štyri fotoaparáty. Predná selfie kamera má rozlíšenie 20 megapixelov a je umiestnená v kruhovom výreze v strede hornej časti displeja tesne pod rámom.

Smartfón Poco X3 NFC.

Poco X3 NFC je prvým smartfónom, ktorý využíva nový procesor Qualcomm Snapdragon 732G. Dodáva sa so 6 GB operačnej pamäte RAM a k dispozícii sú možnosti so 64 GB alebo 128 GB vnútorným úložiskom. Nechýba ani slot na kartu microSD pre rozšírenie úložného priestoru. Telefón podporuje mobilnú dátovú sieť 4G LTE, no nie najmodernejšiu sieť 5G. Medzi ďalšie hardvérové špecifikácie patria slušne znejúce stereofónne reproduktory, primerane dobrá haptika a 3,5 mm konektor pre slúchadlá. No a ako už z názvu vyplýva, samozrejme aj NFC.

Model smartfónu Poco X3 NFC so 64 GB úložiskom sa predáva v Európe za cenu 199 EUR. Model so 128 GB úložiskom stojí 249 EUR. Je to však uvádzacia akciová cena na bližšie neurčené časové obdobie. Odporúčaná maloobchodná cena bude potom 229 EUR (za 64 GB verziu), respektíve 269 EUR (za 128 GB verziu). Aj napriek tomu ide stále o veľmi dostupný telefón s kvalitnou výbavou v tomto cenovom segmente.

Smartfón Poco X3 NFC.