Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koncept smartfónu Oppo sa vysúva a odhalí až tri veľkosti displeja

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý mesiac ponúkol čínsky výrobca telefónov Oppo pohľad na možnú budúcnosť smartfónov prostredníctvom modelu Oppo X 2021, konceptu s rolovateľným displejom. Spoločnosť teraz na výstave China International Industrial Design Expo predviedla ďalší koncept, ktorým je posúvací smartfón, ktorý umožní nastavenie až troch rôznych veľkostí displeja.

Koncept posúvacieho smartfónu Oppo bol vyvinutý s cieľom „preskúmať možnosti budúceho dizajnu“ v spolupráci s japonským dizajnérskym štúdiom nendo. Smartfón pritom zväčšuje svoj displej podľa toho, na čo sa používa. V zatvorenom stave má véčkový tvar rozmery 54 x 86 milimetrov alebo približne rovnakú veľkosť ako kreditná karta a na jeho vonkajšej časti sa nachádza séria predelov.

Koncept posuvného smartfónu Oppo.

Koncept posuvného smartfónu Oppo.

Vysunutie prvého pántu nahor odhalí 40 milimetrovú (1,57 palcovú) časť displeja, ktorá môže zobrazovať také veci ako aktuálny čas, upozornenia a rozhranie hudobného prehrávača. Nasledujúce posunutie časti tela zviditeľní 80 milimetrov (3,14 palca) displeja a umiestni kamerový modul do hornej časti smartfónu. Posledný krok posúva kamerový modul dozadu a rozbalí tak celý 7-palcový displej.

Koncept posuvného smartfónu Oppo.

Koncept posuvného smartfónu Oppo.

Pri orientácii na šírku môžu bočné panely na oboch stranách hlavného displeja slúžiť napríklad na ovládanie prehrávania videa bez rušenia v hlavnej pozorovacej oblasti alebo slúžiť ako herné ovládače na oboch stranách akcie. Na bokov sú tiež rozdelené fyzické tlačidlá, ktoré môžu fungovať ako dva veľké ovládače alebo tri / štyri menšie, keď je telefón úplne zložený. A v ráme je tiež zabudované dotykové pero stylus.

Koncept posuvného smartfónu Oppo.

Koncept posuvného smartfónu Oppo.

Posuvný smartfón je v tejto chvíli navrhnutý čisto ako koncept, no spoločnosť Oppo má schopnosti premeniť svoje myšlienky na skutočné produkty, takže sa možno niekedy dočkáme toho, že sa z toho vyvinie funkčný prototyp a niekedy v budúcnosti dokonca aj reálny produkt.

Koncept posuvného smartfónu Oppo.