Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OnePlus sa spája s Hasseblad pre podporu lepšej mobilnej fotografie

OnePlus sa spája s Hasseblad pre podporu lepšej mobilnej fotografie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokročilé fotoaparáty v smartfónoch už dokážu zastúpiť bežné fotoaparáty a napriek svojim kompaktným rozmerom môžu v súčasnosti nasnímať doslova neuveriteľné zábery. Spoločnosť OnePlus sa ale snaží v tomto smere posunúť veci ďalej a oznámila trojročné partnerstvo so švédskym výrobcom klasických fotoaparátov Hasselblad.

Spoločnosť OnePlus tvrdí, že uzavreté partnerstvo bude spočiatku zahŕňať ladenie farieb a kalibráciu obrazových snímačov od spoločnosti Hasselblad a časom sa spolupráca presunie do vývoja nových snímacích technológií pre mobilné fotografovanie. Prvé ovocie nového partnerstva sa už v skutočnosti objavilo pri vytváraní farebného riešenia s názvom Natural Color Calibration, ktoré bude použité v budúcich fotografických systémoch pre smartfony OnePlus.

Výrobca smartfónov OnePlus taktiež využil skúsenosti s obrazovými technológiami u ambasádorov značky Hasselblad pre náhľad do sveta mobilnej fotografie a zároveň ohlásil významné investície do vývoja nových technológií, vrátane „panoramatického fotoaparátu s až 140-stupňovým zorným poľom, technológie T-šošoviek pre bleskovú rýchlosť zaostrenia v prednej kamere a objektív voľného tvaru, ktorý prakticky eliminuje skreslenie okrajov pri ultraširouhlých fotografiách“.

Nové farebné riešenie Natural Color Calibration a objektív voľného tvaru bude debutovať v pripravovaných smartfónoch modelového radu OnePlus 9, ktoré sa dostanú na trh 23. marca. O sérii 9 v tejto chvíli nie je k dispozícii veľa informácií, no spoločnosť OnePlus odhalila, že fotografický systém bude je postavený na obrazovom snímači Sony IMX789, ktorý ponúka podporu 12-bitového formátu RAW, a ponúkne možnosti nakrúcania vloggerských videí v rozlíšení 4K pri rýchlosti až 120 snímok za sekundu alebo v rozlíšení až 8K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Výrobca smartfónov OnePlus a ikonický výrobca fotoaparátov Hasselblad uzavreli partnerstvo pre spoluprácu na zdokonalení mobilnej fotografie.