Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus ROG Phone 5 láka hráčov na až neuveriteľné špecifikácie

Asus ROG Phone 5 láka hráčov na až neuveriteľné špecifikácie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Asus aktualizovala svoj herný smartfón Republic of Gamers (ROG) pre rok 2021. Nová séria ROG Phone 5 si pritom prináša superrýchly procesor Qualcomm Snapdragon 888, obrovskú 6 000 mAh batériu a až 18 GB operačnej pamäte RAM (viac ako v prípade množstva notebookov).

Zoznam mimoriadne pôsobivých parametrov však ešte nekončí. Nechýba integrovaná podpora 5G siete a 6,78-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 448 x 1 080 pixelov sa môže pochváliť extrémne vysokou obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Poteší aj ultra rýchle 65 W nabíjanie batérie a možnosti interného úložiska dosahujú až 512 GB.

Herný smartfón Asus ROG Phone 5.

Na zadnej strane týchto herných smartfónov je k dispozícii trojitý fotoaparát s kombináciou širokého 64-megapixelového objektívu, 13-megapixleového ultra širokouhlého objektívu a 5 mexapixelového objektívu. Predná selfie kamera sa môže pochváliť rozlíšením 24 megapixleov. K dispozícii sú vylepšené predné stereofónne reproduktory a smartfón má aj 3,5 mm audio konektor pre pripojenie káblových slúchadiel.

Hráči môžu využiť tlačidlá na hrane smartfónu AirTrigger, takže ich prsty nemusia zakrývať akciu klepaním na ovládacie prvky na displeji. Upravený chladiaci zatiaľ udržiava komponenty pri nízkych teplotách. K operačnému systému Android 11 je navyše pridaný špeciálny herný režim pre optimalizáciu výkonu a minimalizáciu rušivých vplyvov.

Herný smartfón Asus ROG Phone 5.

Na výber sú tri modely: ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro a ROG Phone 5 Ultimate. Okrem väčšej kapacity pamäte RAM a interného úložiska majú modely Pro a Ultimate na zadnej strane prispôsobiteľné LED displeje, ktoré sa dajú použiť na zobrazenie štatistík telefónu alebo len na vizuálne prispôsobenie dizajnu telefónu. Na zadnej strane týchto modelov sú navyše dve kapacitné dotykové tlačidlá.

Základný model herného smartfónu Asus ROG Phone 5, ktorý bude k dispozícii vo farbách Phantom Black a Storm White, sa bude v Európe predávať za cenu 799 EUR. Model ROG Phone 5 Pro vo farbe Phantom Black bude stáť 1 199 EUR a najvyšší model smartfónu ROG Phone 5 Ultimate dostal cenovku 1 299 EUR, pričom bude dostupný vo farbe Storm White. Oficiálne uvedenie sa očakáva v druhom kvartáli 2021.

Herný smartfón Asus ROG Phone 5.