Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Boli odhalené vlajkové lode smartfónov OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro

Boli odhalené vlajkové lode smartfónov OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Predchádzajúce smartfóny z dielne spoločnosti OnePlus boli dostatočne úspešné na to, aby sa na ich každoročnú aktualizáciu netrpezlivo čakalo. Teraz sme sa konečne dočkali prvých vlajkových lodí pre rok 2021, ktorými sú modely OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro.

Ako už bolo oznámené, jedným z vrcholov nových telefónov sú zadné fotoaparáty, ktoré vznikli v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad. To by malo znamenať kvalitnejšie fotografie a videá ako kedykoľvek predtým. Pokročilé vyladenie farieb a softvér Hasselblad Pro Mode sú dva z prvých plodov tohto nového partnerstva.

Vo vnútri oboch modelov OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro sa nachádza najnovší procesor Snapdragon 888 od spoločnosti Qualcomm, ktorý sa dá spárovať s 8 GB alebo až 12 GB operačnej pamäte RAM. K dispozícii je na výber medzi 128 GB alebo 256 GB interným úložiskom. Poteší aj podpora 5G v oboch týchto smartfónoch.

Smartfón OnePlus 9.

Model OnePlus 9 Pro si prinášajú vylepšenia, ktoré sa týkajú najmä displeja a fotoaparátu. Dodáva sa s väčším 6,7-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 3 216 x 1 440 pixelov. Pokiaľ ide o zadný fotoaparát, je tu kombinácia štyroch objektívov so širokouhlým 48-megapixelovým + 50-megapixelovým ultraširokým + 8-megapixelovým teleobjektívom + 2-megapixelovým čiernobielym objektívom, ktorý je schopný až 3,3-násobného optického priblíženia. Nakrúcanie videa je možné až v rozlíšení 8K pri rýchlosti záznamu 30 snímok za sekundu.

Smartfón OnePlus 9.

Štandardný model OnePlus 9 získal 6,55-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 400 x 1 080. Na zadnej strane je umiestnený trojitý fotoaparát s kombináciou objektívov 48-megapixelový širokouhlý + 50-megapixelový ultra širokouhlý + 2-megapixleový monochromatický. V tomto prípade chýba možnosť optického priblíženia, no nakrúcanie videa zostáva v kvalite až 8K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Oba telefóny sa môžu pochváliť displejom s rýchlou obnovovacou frekvenciou až 120 Hz.

Smartfón OnePlus 9 Pro.

Smartfóny sú vybavené 4 500 mAh batériou s káblovým rýchlym 65 W nabíjaním, hoci model Pro ponúka tiež bezdrôtové 50 W nabíjanie, v porovnaní s 15 W bezdrôtovým nabíjaním v štandardnom OnePlus 9. Oba modely majú v ľavom hornom rohu displeja malý otvor so 16-megapixelovou selfie kamerou a v samotnom displeji telefónov je integrovaný snímač odtlačkov prsta.

Cena vlajkovej lodi OnePlus 9 sa začína od 729 dolárov a bude k dispozícii v modrej farbe Artic Sky, v čiernej Astral Black alebo vo fialovej farbe Winter Mist. Cena vyššieho modelu OnePlus 9 Pro sa začína od 1 069 dolárov. Na výber bude v prevedení Stellar Black, Pine Green alebo v striebristej farbe Morning Mist. Predbežné objednávky boli už spustené, pričom dodanie je naplánované na 26. marca.

Smartfón OnePlus 9 Pro.