Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sharp vtesnal 1-palcový obrazový snímač do smartfónu Aquos R6

Sharp vtesnal 1-palcový obrazový snímač do smartfónu Aquos R6
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mobilné fotografovanie je jednou z najobľúbenejších činností používateľov smartfónov a v tejto oblasti sa vývojárom podarilo niekoľko pôsobivých výsledkov vzhľadom na obmedzenia spojené s relatívne malou veľkosťou obrazového snímača. Teraz chce japonská spoločnosť Sharp nastaviť latku kvality snímania obrazu ešte vyššie a do svojho najnovšieho smartfónu pridáva až 1-palcový CMOS snímač.

Aj keď ide o vlajkovú loď, za vrcholné dielo sa dá považovať jediný zadný fotoaparát. Spoločnosť Sharp pritom spolupracuje s odborníkmi z Leica na vývoji kamerového systému pre smartfón Aquos R6 už od marca 2020. Technológia zahŕňa dizajn obrazového snímača a objektívu, ako aj kontrolu kvality snímok.

Smartfón Sharp Aquos R6.

V oznámení nového smartfónu sa uvádza, že 1-palcový obrazový snímač CMOS s rozlíšením 20 megapixelov a sedemprvkový objektív Summicron so svetelnosťou f / 1,9 boli „spolufinancované“ týmito dvoma spoločnosťami, čo pravdepodobne znamená, že spoločnosť Leica sa podieľala na vývoji, no nezúčastňuje na výrobe.

Zadný fotoaparát pritom sľubuje nízke skreslenie od širokouhlého po teleobjektív (v tomto prípade však nie je k dispozícii optické zväčšenie), so širokým dynamickým rozsahom, zníženým šumom a s elektronickou stabilizáciou obrazu. A to dokonca aj pri fotografovaní v horších svetelných podmienkach.

Smartfón Sharp Aquos R6.

Z pohľadu ďalších špecifikácií je smartfón Aquos R6 vybavený 6,6-palcovým WUXGA (1 260 x 2 730 bodov) displejom Pro IGZO OLED s obnovovacou frekvenciou až 240 Hz. Displej má vysoký jas až 2 000 nitov a kontrast 20 miliónov : 1. Je zaujímavé, že tento displej automaticky zníži obnovovaciu frekvenciu až na 1 Hz, v závislosti od zobrazeného obsahu, aby 5 000 mAh batéria mala ešte väčšiu výdrž na jedno nabitie.

Smartfón Sharp Aquos R6.

Smartfón získal najnovší osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 888 s podporou 5G siete a 12 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je 128 GB. Sharp tiež využíva technológiu rozpoznávania odtlačkov prstov Qualcomm 3D Sonic Max, ktorá prináša väčšiu plochu skenovania a umožňuje pokročilé bezpečnostné opatrenia, vrátane možnosti registrácie dvoch odtlačkov prstov súčasne. K dispozícii je bezdrôtová technológia Wi-Fi 6 a smartfón má nainštalovaný operačný systém Android 11.

Nový smartfón Sharp Aquos R6 by mal byť uvedený na trh v polovici budúceho mesiaca, no bude zatiaľ exkluzívne dostupný len pre japonský trh.

Smartfón Sharp Aquos R6.