Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Reinkstone R1: Tablet s veľkým farebným e-papierovým displejom

Reinkstone R1: Tablet s veľkým farebným e-papierovým displejom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Reinkstone predstavila nový 10,1-palcový tablet s farebným displejom založenom na technológii elektronického papiera, ktorý beží na operačnom systéme Android 11.

Hoci technológia elektronického atramentu a papiera zaznamenala v relatívne krátkom čase vývoja pokrok, farebné elektronické čítačky a tablety neponúkajú ani zďaleka také živé farby ako digitálne zariadenia s bežne používanými displejmi . Spoločnosť Reinkstone napriek tomu označuje svoj tablet R1 za „zariadenie s najviac farebným displejom zo všetkých zariadení s farebným displejom s technológiou elektronického papiera“. Používatelia tak môžu ťažiť z menšej únavy očí napríklad pri čítaní komixov, ako tí, ktorí sa rozhodnú pre čítanie na digitálnych zariadeniach, ako sú bežné smartfóny a tablety.

Tablet s displejom s technológou farebného elektronického papiera Reinkstone R1.

E-papierový tablet Reinkstone R1 sa môže pochváliť technológiou DES (Display Electronic Slurry), ktorá je úplne odlišná od štruktúry displejov existujúcich starších elektronických čítačiek kníh. Táto mikroštruktúra vytvára ochrannú vrstvu na povrchu TFT, vďaka ktorému je mikroštruktúra z prednej strany neviditeľná a znižuje sa celkový počet vrstiev. Výsledkom je údajne vertikálny e-papierový displej s vysokým rozlíšením, ktorý má rozlíšenie až 2 232 x 1 680 bodov pri hustote 140 farebných pixelov na jeden palec alebo 280 pixelov na jeden palec v sivých farbách.

Tablet s displejom s technológou farebného elektronického papiera Reinkstone R1.

R1-tka je vyrobená z hliníkovej zliatiny a má hrúbku 6,8 milimetra a váži 424 gramov. Vo vnútri sa nachádza štvorjadrový procesor s taktovacou frekvenciou 1,8 GHz, ktorý je podporovaný 4 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je 64 GB a batéria s kapacitou 4 500 mAh má výdrž 100 dní v pohotovostnom režime alebo 300 hodín v prevádzke na jedno nabitie. Vo výbave nechýbajú bezdrôtové technológie Bluetooth a Wi-Fi.

Tablet s displejom s technológou farebného elektronického papiera Reinkstone R1.

K dispozícii je vstavané predné osvetlenie na čítanie a písanie v horších svetelných podmienkach, ako aj podpora viacerých formátov elektronických kníh a dokumentov, vrátane ePUB, TXT, HTML, PDF, MOBI a RTF. Dva 0,8-wattové reproduktory a dva mikrofóny s technológiou potlačenia hluku poslúžia pre počúvanie audiokníh, prevodu textu na reč, ako aj nahrávaniu stretnutí alebo prednášok. A je možné zaobstarať si dotykové pero stylus s 4 096 úrovňami tlaku, ktoré obsahuje zabudovanú funkciu gumy.

Tablet s displejom s technológou farebného elektronického papiera Reinkstone R1 je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá od 379 dolárov a distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v novembri 2021.

Tablet s displejom s technológou farebného elektronického papiera Reinkstone R1.