Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Snapdragon 888 Plus ešte viac zrýchli špičkové 5G smartfóny

Snapdragon 888 Plus ešte viac zrýchli špičkové 5G smartfóny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Qualcomm predstavila svoj najnovší a najvýkonnejší procesor pre smartfóny Snapdragon 888 Plus. Tento čipset logicky prekonáva Snapdragon 888, ktorý začiatkom tohto roka dorazil do prémiových modelov telefónov, ako je napríklad Samsung Galaxy S21.

Spoločnosť Qualcomm zvýšila rýchlosť procesora Snapdragon 888 Plus, mozgu celého čipsetu, na 3GHz oproti 2,84 GHz v modeli Snapdragon 888. Toto vylepšenie umožní používateľom smartfónov lepšie vykonávať náročné úlohy, ako je streamovanie videa a hranie hier. A spoločnosť Qualcomm tiež zvýšila schopnosti umelej inteligencie o viac ako 20 percent, čím sa videohovory a zábava stanú viac pohlcujúcimi.

Spoločnosť Qualcomm tvrdí, že výrobcovia mobilných zariadení pracujú už na viac ako 130 dizajnoch s použitím platforiem Snapdragon 888 a 888 Plus. Model 888 Plus by sa pritom mal v mobilných zariadeniach objaviť od tretieho štvrťroka.

Nová 5G mobilná platforma čipset Qaulcomm Snapdragon 888 Plus by tak mal podporiť zábavné zážitky s využitím umelej inteligencie pre hranie najnovších mobilných hier, streamovanie videí vo vysokom rozlíšení, fotografovanie a ďalšie obľúbené činnosti. A to všetko v najnovších vlajkových lodiach smartfónov s operačným systémom Android na celom svete.