Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus uvádza prvý 13-palcový OLED odnímateľný notebook 2v1

Asus uvádza prvý 13-palcový OLED odnímateľný notebook 2v1
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Asus odhalila to, o čom tvrdí, že je prvým odnímateľným konvertibilným notebookom 2v1 s 13,3-palcovým OLED displejom. Model Vivobook 13 Slate OLED je pritom dostatočne výkonný pre tvorcov obsahu a zároveň je to všestranné zariadenie pre multimediálnu zábavu.

Konvertibilný faktor nového Vivobooku prináša množstvo rôznych možností použitia v jednom zariadení. Keď je čas pustiť sa do práce, používateľ môže klávesnicu magneticky ukotviť. Oddelená časť s displejom sa dá používať s dotykovým perom pre kreatívnu prácu. V režime tabletu môže zariadenie poslúžiť aj na mobilnú zábavu, ako je sledovanie filmov alebo hranie hier. Dá sa nastaviť i do režimu na výšku pre prezeranie obsahu na štýl smartfónu.

Odnímateľný konvertibilný notebook Asus Vivobook 13 Slate OLED.

Hlavnou funkciou je 13,3-palcový OLED dotykový displej chránený sklom Corning Gorilla Glass. Displej podporuje technológiu Dolby Vision, dokáže údajne zobraziť viac ako miliardu farieb a poskytuje maximálny jas 550 nitov. Pomer strán 16 : 9 zaisťuje zážitok zo sledovania filmov na celej ploche obrazovky, zatiaľ čo 100-percentná podpora farebnej škály DCI-P3 sľubuje úchvatné farby. Displej má kontrast 1 000 000 : 1 a spĺňa certifikácia VESA DisplayHDR True Black 500, ktorá by mala zaistiť bohaté detaily. Plynulosť akcie zaručí odozva len 0,2 ms.

Mobilné zariadenie je vybavené štvorjadrovým procesorovým Intel Pentium Silver N6000 s integrovanou grafikou, ktorý podporuje 8 alebo 16 GB operačnej pamäte RAM a 256 GB SSD úložisko. Štyri reproduktory s podporou Dolby Atmos sú poháňané technológiou inteligentného zosilňovača pre ešte pohlcujúcejšie ozvučenie.

Odnímateľný konvertibilný notebook Asus Vivobook 13 Slate OLED.

K dispozícii je odnímateľný stojan so 170-stupňovým pántom, ktorý prináša vyššiu flexibilitu polohovania obrazovky. Odnímateľná klávesnica sa dodáva s tvarovanými klávesmi plnej veľkosti, ktoré majú zdvih 1,4 milimetra, a s relatívne veľkým touchpadom. Súčasťou balenia je aj dotykové pero Asus Pen 2.0 so 4 096 úrovňami citlivosti na tlak, ktoré má vzorkovaciu frekvenciu 266 Hz a štyri vymeniteľné hroty.

Odnímateľný konvertibilný notebook beží na operačnom systéme Windows 11 Home edition, hoci technológia Intel Bridge tiež umožňuje spustenie akejkoľvek aplikácie pre Android na zariadení. Konektivitu zaistia dva porty USB-C, 3,5 mm kombinovaný jack port, čítačka kariet microSD, ako aj bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11ac. Posledná menovaná má lepšiu stabilitu pripojenia vďaka vlastnej technológii Wi-Fi Master.

Odnímateľný konvertibilný notebook Asus Vivobook 13 Slate OLED.

Vpredu sa nachádza 5-megapixelová webová kamera a mikrofón ClearVoice, zatiaľ čo 13-megapixelová kamera vzadu sa postará o potreby fotografovania a nakrúcania videa vo vyššom rozlíšení. Zariadenie sa dodáva s 50-Wh batériou, ktorá sľubuje až 9,5 hodiny používania na jedno nabitie. Technológia rýchleho nabíjania doplní kapacitu batérie až na 60 percent za menej ako 40 minút nabíjania.

Vivobook 13 Slate OLED sa má začať predávať v decembri a súčasťou dodávky je aj mesačný bezplatný prístup k Adobe Creative Cloud a mesačný prístup k Xbox Game Pass Ultimate. V tejto chvíli nebola oznámená žiadna cena.

Odnímateľný konvertibilný notebook Asus Vivobook 13 Slate OLED.