Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus pridáva herným smartfónom ROG ešte o niečo viac výkonu

Asus pridáva herným smartfónom ROG ešte o niečo viac výkonu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v marci urobila spoločnosť Asus dojem smartfónom zo svojej hernej značky Republic of Gamers (ROG), ktorý sa pýšil „displejom, špecifikáciami a funkciami, ktoré sú ďaleko za hranicami toho, čo bude priemerný spotrebiteľ potrebovať“. Teraz do rodiny ROG Phone 5 pribudli dva ešte výkonnejšie prírastky ROG Phone 5s a 5s Pro.

Najnovšie herné smartfóny prichádzajú s operačným systémom Android 11 a zdieľajú aj rovnaké rozmery 173 x 77 x 9,9 milimetrov, hmotnosť 238 gramov a špičkový 64-bitový, 2,995 GHz procesor Snapdragon 888 Plus 5G s grafikou Qualcomm Adreno 660, spolu s funkciami Snapdragon Elite Gaming.

Technológia AeroActive Cooler 5 pritom „zabezpečuje, že teplo generované procesorom sa prenáša na všetky okraje a rohy šasi súčasne pre vyššiu tepelnú účinnosť“, zatiaľ čo nová 3D parná komora a grafitová fólia pomáhajú predchádzať hromadeniu tepla. To by malo údajne viesť k trvalému výkonu počas hrania mobilných hier.

Na zadnej strane sa nachádza pole troch fotoaparátov, ktoré obsahuje 64-megapixelový hlavný fotoaparát s 1 / 1,73-palcovým obrazovým snímačom Sony IMX686, 13-megapixelový fotoaparát s ultraširokouhlým objektívom a 5-megapixelový makro objektív. Hlavný fotoaparát je pritom schopný nakrúcať 8K video rýchlosťou až 30 snímok za sekundu alebo 4K video s rýchlosťou záznamu až 60 snímok za sekundu. Je podporované časozberné snímanie, počas nahrávania videa sa dajú zhotovovať fotografie a nechýba ani 3-osová elektronická stabilizácia obrazu.

Herný smartfón Asus ROG Phonne 5s.

Okrem slotov pre dve SIM karty a navigácie GNSS / Glonass / Galileo / BeiDou / QZSS / NavIC je k dispozícii aj mobilné pripojenie 5G, multigigabitové Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2 s podporou kodeku aptX Adaptive. Smartfóny majú jeden port USB-C na spodnej strane a druhý na boku pre jednoduchšie nabíjanie pri polohe na výšku alebo na šírku. Sú vybavené veľkou 6 000 mAh batériou, no technicky sa dodávajú s dvomi 3 000 mAh batériami, jednou na každej strane centrálne umiestneného CPU. Medzi ďalšie pozoruhodné zdieľané špecifikácie patrí 24-megapixelová selfie kamera na prednej strane a dva predné reproduktory s optimalizáciou zvuku Dirac HD.

Model ROG Phone 5s je vybavený 6,78-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 2 448 x 1 080 a s pomerom strán 20,4: 9, ktorý je chránený sklom Corning Gorilla Glass Victus. Displej sa môže pochváliť obnovovacou frekvenciou 144 Hz, dobou odozvy 1 ms a 360 Hz natívnym dotykovým vzorkovaním pre plynulú a svižnú hernú akciu.

Herný smartfón Asus ROG Phonne 5s.

Vďaka jasu až 1 200 nitov by používateľ mal ľahko vidieť obsah na displeji aj vonku počas jasného slnečného dňa. Neustále zapnuté HDR údajne zlepšuje aj obsah bez HDR pre konzistentnejší používateľský zážitok a je tu podpora pre 111,23 percent farebnej škály DCI-P3. zatiaľ čo spolupráca so spoločnosťou Pixelworks sľubuje „svetovú presnosť farieb“.

Tento herný smartfón je k dispozícii s až 16 GB operačnej pamäte LPDDR5 RAM a 512 GB úložiskom typu UFS 3.1. Zahrnutý ovládací systém AirTrigger 5 obsahuje ultrazvukové snímače po stranách, ktoré podporujú dvojité gestá, ako je klepnutie a posunutie, ťuknutie a potiahnutie pre intuitívnejšie hranie ako na hernej konzole. A používateľ môže nosiť rukavice na ovládanie dotykovej obrazovky, keď je vonku chladno. Cena modelu ROG Phone 5s sa začína od 999,99 dolárov.

Herný smartfón Asus ROG Phonne 5s Pro.

Model ROG Phone 5s Pro ťaží z rovnakého displeja ako 5s-ka, ale prichádza aj s farebným maticovým displejom na zadnej strane pre zobrazenie vlastných animácií, ktoré reagujú na systémové udalosti, ako sú prichádzajúce hovory alebo označujú, či je povolený režim X.

Je k dispozícii s 18 GB LPDDR5 RAM a 512 GB úložiskom UFS 3.1 a okrem bočných snímačov AirTrigger 5 má tento model aj dva zadné dotykové snímače pre ovládače L2 / R2. Audio systém GameFX využíva symetrické reproduktory so siedmymi magnetmi pre „vyvážené stereo zvukové efekty“, zatiaľ čo k 3,5 mm jack konektoru je pripojený digitálno-analógový prevodník ESS 9280AC Pro pre poskytnutie hi-fi zvuku. Cena modelu ROG Phone 5s Pro sa začína od 1 299,99 dolárov.

Herné smartfóny Asus ROG Phonne 5s a 5s Pro.