Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čínske Oppo predstavilo svoj prvý skladací smartfón

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Oppo nadviazal na včerajšie uvedenie inteligentného head-up displeja Air Glass a odhalil svoj vôbec prvý skladací smartfón s názvom Find N. Ten sa môže pochváliť výkonom mobilnej platformy systém na čipe Snapdragon 888, piatimi fotoaparátmi a až celodennou výdržou batérie.

Prvý skladací vlajkový smartfón spoločnosti Oppo, ktorý bol odhalený v druhý deň výročnej konferencie Inno Day, je výsledkom štyroch rokov výskumu a vývoja, vrátane šiestich generácií prototypov.

Po rozložení je Find N vybavený 7,1-palcovým AMOLED displejom, ktorý sa rozkladá cez viacuhlový voľný závesný pánt. Displej má pomer strán 8,4 : 9, obnovovacou frekvenciou 120 Hz a rozlíšenie 1 792 x 1 920 pixelov (370 pixelov na palec). Spoločnosť Oppo hovorí, že obsahuje 0,03 mm vrstvu ultratenkého skla Flexion, ktoré bolo viac ako 200 000-krát testované ústavom TUV Rheinland. Pánt je pritom navrhnutý tak, aby ponúkal „minimálne pokrčenie, ktoré je až o 80 percent menej viditeľné v porovnaní s inými zariadeniami na trhu.“

Skladací smartfón Oppo Find N.

Pribudla aj podpora gest, kedy používatelia môžu posunúť dva prsty nadol po strede displeja, aby aktivovali napríklad režim rozdelenej obrazovky, alebo zovretím štyroch prstov vytvoriť plávajúce okno. Medzi ďalšie pozoruhodné špecifikácie patrí vysoký jas až 1 000 nitov, podpora 100 percent farebnej škály sRGB a až 110 farebnej škály DCI-P3.

Po zložení do režimu smartfónu má používateľ k dispozícii relatívne malý, ale použiteľný 5,49-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1 972 x 988 pixelov (402 pixelov na palec), ktorý má obnovovaciu frekvenciu 60-Hz a je chránený sklom Corning Gorilla Glass šiestej generácie.

Skladací smartfón Oppo Find N.

Skladací smartfón poháňa mobilná platforma systému na čipe Qualcomm Snapdragon 888 s 2,84-GHz osemjadrovým procesorom a grafickým procesorom Adreno 600, ktorá je podporovaná až 12 GB operačnej pamäte RAM a 512 GB úložiskom typu UFS 3.1. K dispozícii sú dva batériové moduly s celkovou kapacitou 4 500 mAh, ktoré sľubujú celodennú prevádzku, s podporou 33 W rýchleho nabíjania pre plné nabitie už za 70 minút, ako aj podporou 15 W bezdrôtového nabíjania Qi.

Vzadu sa nachádza 50-megapixelový hlavný fotoaparát so svetelnosťou F1,8, ktorý je založený na obrazovom snímači Sony IMX766, spolu so 16-megapixelovým F2,2 širokouhlým a 13-megapixelovým F2,4 teleobjektívom s dvojnásobným optickým priblížením. Používatelia môžu nakrúcať videá v rozlíšení 4K pomocou poľa zadných fotoaparátov rýchlosťou až 60 snímok za sekundu. K dispozícii je aj režim spomaleného videa v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 240 snímok za sekundu alebo režim snímania až 480 snímok za sekundu v rozlíšení 720p.

Skladací smartfón Oppo Find N.

Pánt Flexion tiež znamená, že smartfón Find N môže slúžiť ako vlastný statív, keď stojí v režime véčkovej konštrukcie ako pri notebooku, takže hlavný fotoaparát dokáže zachytiť časozberné zábery pomocou jednej z troch priložených šablón.

Zariadenie je dodávané s ďalšími dvoma fotoaparátmi v podobe 32-megapixelových selfie fotoaparátov, jeden zvonka a druhý zvnútra. Používatelia môžu očakávať videohovory v slušnej kvalite, vďaka rozlíšeniu 1080p pri rýchlosti záznamu 30 snímok za sekundu. Ak však chcete kvalitu ešte zvýšiť, vždy môžete zložiť Find N tak, aby sa hlavný fotoaparát a vedľajšia obrazovka spojili a vytvorili selfie režim.

Skladací smartfón Oppo Find N.

Samotný skladací smartfón má hrúbku 15,9 milimetra a váži približne 275 gramov. Vo výbave sú aj duálne reproduktory s podporou pohlcujúceho zvuku Dolby Atmos, podpora 5G siete, Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.2 s podporou kodekov aptX HD a LDAC pre streamovanie vo vysokom rozlíšení. Smartfón prevádzkuje platformu Oppo ColorOS 12 založenú na operačnom systéme Android.

V súčasnosti sa nový skladací smartfón Oppo Find N začne predávať v Číne až od 23. decembra, za cenu od 7 699 RMB (približne 1 069 EUR). Dúfajme, že v blízkej budúcnosti sa dočkáme aj jeho globálneho vydania.

Skladací smartfón Oppo Find N.