Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový tablet Galaxy Tab A8: väčší displej, vyšší výkon, viac funkcií

Nový tablet Galaxy Tab A8:  väčší displej, vyšší výkon, viac funkcií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila nový tablet Galaxy Tab A8, najnovší a najvýkonnejší prírastok do radu Tab A. Medzi jeho hlavné výhody patrí vynikajúci displej a vysoký výkon v tenkom a ľahkom dizajne, ktorý je ideálny na každodenné používanie na učenie, zábavu, komunikáciu s priateľmi a ďalšie využitie.

Tablet je navyše navrhnutý pre každý rozpočet a životný štýl, navyše je bezproblémovo kompatibilný s ostatnými zariadeniami Galaxy. Galaxy Tab A8 bude na Slovensku dostupný od začiatku januára s 32 a 64 GB úložiskom a 3 alebo 4 GB RAM.

Odporúčané maloobchodné ceny na slovenskom trhu:

Kúpte teraz a získajte navyše 128 GB pamäťovú kartu

Pri kúpe jednej z verzií nového Galaxy Tab A8 dostane zákazník navyše bonus v podobe 128 GB SD karty (MB-MC128KA/EU). Akcia trvá do 31. 1. 2022 alebo do vypredania zásob u vybraných partnerov a v internetovom obchode samsung.sk. Viac informácií získajú záujemcovia priamo u predajcov.

„Vo svete, kde sa práca a vzdelávanie na diaľku stali bežnou záležitosťou, sú tablety nezastupiteľnou súčasťou osobnej výbavy mnohých ľudí,“ hovorí Matthew Leem, viceprezident globálneho marketingu divízie mobilnej komunikácie spoločnosti Samsung Electronics. „Tablety sú skvelým nástrojom na online aktivity doma i v teréne. Ľudia ich čoraz častejšie používajú na videohovory, online vzdelávanie, hranie hier a streamovanie filmov a videí. Preto sme nový Galaxy Tab A8 vybavili množstvom nových a atraktívnych funkcií, ktoré posúvajú konektivitu tabletu na oveľa vyššiu úroveň.“

Tablet Samsung Galaxy Tab A8.

Všetko, čo chcete vidieť a robiť, je lepšie ako predtým

 

Na prvý pohľad patrí Galaxy Tab A8 do radu typických tabletov Samsung Galaxy, čo spoznáte na prvý pohľad a dotyk. 10,5-palcový (26,7 cm) displej je väčší ako u predchádzajúcich modelov, ale poteší aj pozoruhodne tenký rámik a pomer strán 16:10. Pomer displeja k telu je 80 %, čo sľubuje oveľa lepší zážitok zo sledovania v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi. A vďaka štyrom reproduktorom s technológiou Dolby Atmos si môžete vychutnať vynikajúce detaily, hĺbku a realistické podanie pri sledovaní filmov, hraní hier a videohovoroch.

Ďalšou veľkou výhodou je služba Samsung TV Plus s viac ako 200 bezplatnými kanálmi, vďaka ktorej si majitelia tabletu Tab A8 môžu vychutnať živé vysielanie a video obsah podľa svojich predstáv. Tab A8 okrem toho ponúkne novým používateľom dva mesiace služby YouTube Premium bez reklám, čo znamená, že môžu sledovať svoje obľúbené videá bez prerušenia, na pozadí alebo offline.

Silné stránky Galaxy Tab A8 však nekončia pri displeji, medzi tie najvýraznejšie patrí výrazne vyšší výkon. Procesor aj grafická jednotka sú o 10 % výkonnejšie v porovnaní s predchodcami z radu Galaxy Tab A, takže sa zákazníci môžu tešiť na rýchlejší a plynulejší výkon bez frustrujúceho oneskorenia. Okrem toho bude Galaxy Tab A8 k dispozícii v niekoľkých verziách s rôznymi kapacitami úložiska – 32 a 64 GB. A ak to niekomu nestačí, môže použiť kartu microSD a zväčšiť úložný priestor až o 1 TB. Pokiaľ ide o pamäť, na výber sú 3 alebo 4 GB RAM. 7 040 mAh batéria umožňuje rýchle nabíjanie s výkonom 15 W, čo znamená dlhé hodiny práce alebo zábavy bez obáv, že sa tablet vybije.

Tablet Samsung Galaxy Tab A8.

Pohodlie a ochrana

 

Samozrejme, rad Galaxy nie je len o tabletoch - je to rozsiahly ekosystém prístrojov a partnerských zariadení i aplikácií, ktoré používateľom výrazne uľahčujú a zlepšujú každodenný život. Posledné dva roky ukázali, že tablety slúžia ako brána k jedinečným zážitkom pri práci a zábave. Galaxy Tab A8 sa skvele hodí pre školákov - ponúka množstvo interaktívneho vzdelávacieho obsahu a zároveň umožňuje účinnú a pohodlnú rodičovskú kontrolu, takže je skvelým a bezpečným riešením aj pre menšie deti pri ich domácej výučbe a hre. Vďaka prehľadným tabuľkám a grafom môžu rodičia ľahko získať presný prehľad o tom, ako sa tablet používa, a v prípade potreby nastaviť určité obmedzenia, aby ho deti nedržali v rukách celý deň. Mladším používateľom sa budú páčiť špeciálne farebné schémy a hravé ikony, ktoré si môžu nastaviť na ploche vo svojom používateľskom profile.

Na svoje si prídu aj milovníci multitaskingu, ktorí teraz môžu rozdeliť displej na dve okná a v každom otvoriť inú aplikáciu alebo pridať vyskakovacie okno - o všetko sa postará systém Multi-Active Window. Počas domácej výučby sa tak človek môže rozprávať so spolužiakmi, robiť si poznámky alebo si prezerať prezentácie. Pri prehliadaní internetu stačí potiahnuť prstom z aktuálneho okna do strany displeja a automaticky sa otvorí druhé okno - o to sa postará funkcia Drag & Split, ktorá je zárukou dynamického prehliadania webu.

Tablet Samsung Galaxy Tab A8.

Za zmienku nepochybne stojí aj fotoaparát na zadnej strane s rozlíšením 8 megapixelov a predný fotoaparát s rozlíšením 5 mix alebo úplne nová funkcia Screen Recorder, ktorá umožňuje robiť snímky a videá obrazovky. Obe kamery dokážu zaznamenávať ostré, jasné a kvalitné videozáznamy, čo študenti nepochybne ocenia na prednáškach. Okrem toho je možné nahrávať aj zvukový komentár a poznámky, takže si namiesto poznámok môžete prednášku komentovať, čo mnohým pomôže lepšie si zapamätať kľúčové poznatky. A ak z nejakého dôvodu potrebujete namiesto tabletu použiť telefón Galaxy, stačí niekoľko dotykov obrazovky a môžete na oboch zariadeniach zdieľať text, webové stránky, obrázky apod.

Okrem toho budú môcť majitelia využívať všetky skvelé funkcie a možnosti bez obáv o bezpečnosť svojich údajov. Postará sa o to špičková bezpečnostná platforma Knox spoločnosti Samsung s viacvrstvovou ochranou. Tablet sa dá odomknúť pomocou rozpoznania tváre, takže sa k nemu nedostane len tak niekto bez oprávnenia a vďaka neustálej ochrane základného softvéru sa k nemu nedostanú ani digitálni útočníci.

Tablet Samsung Galaxy Tab A8.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)