Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei prináša vlastný pohľad na vreckový skladací smartfón

Huawei prináša vlastný pohľad na vreckový skladací smartfón
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky mobilný technologický gigant Huawei predstavil svoj najnovší smartfón P50 Pocket. Ako už jeho názov napovedá, tento štýlový véčkový telefón sa dá zložiť pre ľahšie prenášanie vo vrecku. Môže sa pritom pochváliť zaujímavým fotoaparátom a malým kruhovým displejom z vonkajšej strany, ako aj technológiou, ktorá potláča akékoľvek známky pokrčenia rozloženého hlavného displeja.

Keďže spoločnosť Huawei už nie je schopná ponúkať plný prístup k platforme Android od spoločnosti Google, nový skladací smartfón prevádzkuje vlastný operačný systém HarmonyOS. Používatelia sa môžu tešiť na skladanie bez medzier pri vložení telefónu do vrecka. Jeho vonkajší kryt je domovom bloku s trojitým fotoaparátom, ktorý obsahuje 40-megapixelový True -Chroma hlavný fotoaparát s clonou F1,8, 13-megapixelový ultraširokouhlý fotoaparát s clonou F2,2 a 32-megapixelový „ultraspektrálny“ fotoaparát, tiež s clonou F1,8.

Skladací smartfón Huawei P50 Pocket.

Tieto fotografické moduly sa kombinujú s multispektrálnym snímačom, „ultraspektrálnym iluminátorom“ a laserom s automatickým zaostrovaním, aby vytvorili takzvanú „ultraspektrálnu fotografickú matricu“. Tá môže údajne pomôcť rozjasniť prirodzené tóny a zároveň umožniť režim fluorescenčnej fotografie na zachytenie detailov a farieb, ktoré nie sú viditeľné ľudským okom. A rovnako ako statické snímky, pole fotoaparátov podporuje nakrúcanie videa v rozlíšení 4K UHD alebo v rozlíšení Full HD pre režim super spomaleného pohybu až 960 snímok za sekundu.

Vedľa poľa fotoaparátov sa nachádza 1,04-palcový kruhový OLED displej, ktorý poskytne pohľad na upozornenia, plány, počasie, fitness metriky, podrobnú navigáciu alebo dokonca len na kontrolu času. Po rozložení do režimu smartfónu má hlavný OLED displej cez pánt uhlopriečku 6,9 palca. Jeho pomer strán je 21 : 9, má obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz, rozlíšenie 2 790 x 1 188 pixelov a vzorkovaciu dotykovú frekvenciu 300 Hz. Uvádza sa tiež, že podporuje farebnú škálu DCI-P3 „pre autentické farebné odtiene a obraz“.

Skladací smartfón Huawei P50 Pocket.

Na zníženie odleskov bola zahrnutá nano optická vrstva a Huawei tvrdí, že telefón sa „rozvinie bez akýchkoľvek známok pokrčenia“. Na hlavnom displeji je tiež malý otvor s 10,7-megapixelovou selfie kamerou, aj keď sa používateľ môže rozhodnúť použiť hlavný fotoaparát v kombinácii s kruhovým dotykovým displejom, aby získal selfie snímky vo vyššom rozlíšení.

Vo vnútri sa nachádza mobilná platforma Snapdragon 888 4G s osemjadrovým procesorom a grafickým procesorom Adreno 660. Štandardná verzia skladacieho smartfónu P50 Pocket je dodávaná v bielej farbe s diamantovým lemovaním a má 8 GB operačnej pamäte RAM a 256 GB úložisko. Prémiový zlatý model s dizajnom pripomínajúcim pierko na vonkajšom kryte má až 12 GB operačnej pamäte RAM a 512 GB úložisko.

Skladací smartfón Huawei P50 Pocket.

Kľúčové špecifikácie dopĺňa 4 000 mAh batéria a podpora 40 W nabíjania. Súčasťou je aj technológia Bluetooth 5.2 s podporou streamovania vo vysokom rozlíšení vďaka kodeku LDAC, a nechýba ani Wi- Fi 6. Telefón sa dá odomknúť pomocou skenovania tváre alebo čítačky odtlačkov prstov na strane. Keď je zložený vo vrecku, pre ochranu svojho súkromia môže používateľ vypnúť fotoaparát, mikrofón alebo GPS.

Skladací smartfón Huawei P50 Pocket je teraz k dispozícii v Číne za počiatočnú cenu 8 988 CNY (približne 1 247 EUR). Zatiaľ nie je známe, či sa dostane aj na iné trhy.

Skladací smartfón Huawei P50 Pocket.