Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najväčšia laserová šou na svete zažiarila v Las Vegas

Najväčšia laserová šou na svete zažiarila v Las Vegas
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v roku 2016 sa podarilo britskej spoločnosti ER Productions stanoviť neoficiálny svetový rekord pre najväčšiu laserovú šou. Bolo to v Miláne, kde sa do svetelných orgií zapojilo viac ako 220 laserov. Minulý víkend sa však spoločnosti ER Productions podarilo tento rekord zlomiť.

V sobotu 18. novembra v priestoroch Convention Center v Las Vegas, sa ako súčasť obchodnej výstavy Live Design International, uskutočnila laserová šou, ktorú mala pod taktovkou britská spoločnosť ER Production. Tá je známa svojimi laserovými efektmi po celom svete a jej služby využili na svojich koncertoch aj známi interpreti a hudobné skupiny, ako napríklad Kylie Minogue, Katy Perry, Metallica, Muse či Fatboy Slim.

Celá laserová šou v Las Vegas trvala 30 minút, no až do záverečnej 7 minútovej sekvencie sa zapojilo rekordných 314 laserov naraz, ktoré vyprodukovali celkovo až 1 377 wattov laserového výkonu. Udalosť potvrdili aj zástupcovia z Guinnessovej knihy rekordov, vďaka čomu je nový rekord spoločnosti ER Production oficiálny.

V priestoroch Convention Center v Las Vegas sa ako súčasť obchodnej výstavy Live Design International uskutočnila laserová šou, ktorú mala pod taktovkou britská spoločnosť ER Production.

Prípravy na túto šou údajne trvali 72 hodín. Do šou bolo zapojených viac ako 12 ton vybavenia v hodnote približne 2,6 milióna libier (asi 2,9 milióna EUR). Technici pritom natiahli až 11 kilometrov káblov. Na mieste udalosti bola postavená bezpečnostná stena s rozmermi 100 x 15 metrov, ktorá zabezpečila to, aby sa žiadny zo celkových 314 laserových lúčov nedostal do oblasti blízkeho medzinárodného letiska McCarran.

V záverečnej 7 minútovej sekvencii bolo zapojených rekordných 314 laserov naraz, ktoré vyprodukovali celkovo až 1 377 wattov laserového výkonu.