Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Picolor umelcom na želanie namieša viac ako milión rôznych farieb

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre niektorých maliarov, kresličov a ďalších kreatívnych ľudí sa jednou z náročných úloh môže stať správne namiešanie farieb pre dosiahnutie presne tých odtieňov, ktoré chcú použiť vo svojom diele. Riešením, aspoň pre niektoré druhy maliarskych techník, by sa pritom mohlo stať zariadenie s názvom Picolor, ktoré údajne zvládne namiešať viac ako jeden milión farieb.

Základom celého systému Picolor je stroj v podobe kocky, ktorý v sebe obsahuje pigmenty z farieb azúrovej, purpurovej, žltej, čiernej a bielej. Prostredníctvom špeciálneho mechanizmu sa potom reprodukuje požadovaná farba. Malá technologická kocka tak pomôže uľahčiť život všetkým používateľom, ktorí si chcú namiešať farby v jedinečných odtieňoch, pričom zariadenie dokáže zmiešať a vyrobiť viac ako milión farieb.

Picolor umelcom na želanie namieša viac ako milión rôznych farieb

Druhou, nemenej podstatnou, časťou celého systému Picolor je sprievodná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android. Prostredníctvom nej si používateľ na displeji vyberie presnú farbu, ktorú chce použiť vo svojom diele. Nastavená informácia sa potom cez Bluetooth pripojenie bezdrôtovo prenesie do samotného zmiešavacieho zariadenia, ktoré využije pigmenty pre vytvorenie atramentu alebo maliarskeho náteru požadovanej farby. Tá do niekoľkých sekúnd naplní malú plastovú fľašku umiestnenú v stroji.

Picolor umelcom na želanie namieša viac ako milión rôznych farieb

Vývojári stále zisťujú, aké ďalšie typy atramentu alebo maliarskeho náteru by sa dali s pomocou zariadenia Picolor ešte vyrobiť. V súčasnosti je Picolor predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške od 129 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 220 dolárov. Hoci do skončenia kampane je to ešte jeden mesiac, už teraz sa podarilo vyzbierať cieľovú čiastku 20 000 dolárov. Ak teda pôjde všetko podľa plánu výrobcu, prvé zariadenia by mali byť distribuované niekedy v decembri tohto roku.

Picolor umelcom na želanie namieša viac ako milión rôznych farieb