Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tesla sa vybrala so svojim solárne napájaným domčekom na turné

Tesla sa vybrala so svojim solárne napájaným domčekom na turné
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tesla vložila do svojho drobného mobilného domčeku Tesla Tiny House množstvo inteligentných energetických produktov. Domček je ťahaný elektromobilom Tesla Model X a práve sa vydal na turné po Austrálii. Spoločnosť tak vyvíja snahu rozširovať povedomie o svojich produktoch, ktoré sú určené pre výrobu, skladovanie a používanie vlastnej elektrickej energie.

Mobilný domček Tesla Tiny House má rozmery 6 x 2,2 x 4 metre a váži približne 2 tony. Je postavený na oceľovom ráme a jeho vonkajšia časť je obložená trvalo udržateľným drevom z miestnych zdrojov, zatiaľ čo interiér obsahuje jednoduché drevené steny. Okolo Tiny House je roztrúsených niekoľko kvetináčov a malých sedadiel, no okrem predstavenia energetických produktov nie je domček vybavený pre skutočné bývanie.

Spoločnosť Tesla sa vybrala so svojim solárne napájaným domčekom Tiny House na turné po Austrálii.

Na streche Tesla Tiny House sa nachádzajú solárne panely s výkonom 2 kW, ktoré sú napojené k domácej batérii Powerwall 2, ktorej skladovacia kapacita vyrobenej elektrickej energie je 14 kWh. Batéria je umiestnená na prednej strane domu spolu s nabíjačkou pre vlečný elektromobil Tesla Model X. Všetky tieto technológie pre výrobu, ukladanie a používanie elektrickej energie v domácnosti je pritom možné sledovať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Spoločnosť Tesla prostredníctvom Tiny House vyvíja snahu rozširovať povedomie o svojich produktoch, ktoré sú určené pre výrobu, skladovanie a používanie vlastnej elektrickej energie.

Okrem nábytku a rastlín sa v interiéri domčeka od Tesly nachádza aj konfiguračný systém, ktorý umožňuje návštevníkom vidieť, ako by solárne panely a skladovanie získanej elektrickej energie zapadlo do ich domácností. Solárny domček Tesla Tiny House priťahoval pozornosť okoloidúcich na námestí Federácie v centre Melbourne v Austrálii, ktoré bolo prvou zastávkou na turné. Nasledovať budú mestá Adelaide, Brisbane a Sydney.

Na streche Tesla Tiny House sa nachádzajú solárne panely s výkonom 2 kW, ktoré sú napojené k domácej batérii Powerwall 2, ktorej skladovacia kapacita vyrobenej elektrickej energie je 14 kWh.