Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Everybot RS700: Robotický mop, ktorý sa neschováva v tieni

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Do rodiny inteligentných domácich robotických zariadení vstupuje aj spoločnosť Everybot, ktorá vytvorila zaujímavý robotický mop s označením RS700. Ten využíva množstvo senzorov, aby mohol šikovne vyhľadať špinavé škvrny aj v tmavých oblastiach.

Robotický mop Everybot RS700 sa od podobných zariadení odlišuje už na prvý pohľad. Márne by ste totiž na ňom hľadali kolieska. Namiesto nich sa pohybuje na dvoch orbitálnych mikro-vláknových mopoch, ktoré diktujú rýchlosť a smer robota tým, že menia svoj spôsob otáčania. Oba mopy sú napájane automatickým vnútorným prívodom vody a samozrejme sa dajú vytiahnuť a oprať ručne alebo v práčke.

Robotický mop Everybot RS700.

Množstvo viacsmerových snímačov zabraňuje narážaniu robotického mopu RS700 do nábytku či stien, zatiaľ čo snímač hrán dokáže rozpoznať, keď sa napríklad mop priblíži k okraju schodiska. Okrem toho RS700 disponuje takzvanou technológiou Exit Shadow Area, ktorá mu umožňuje detegovať tmavšie priestory, napríklad pod gaučom alebo posteľou. Robotický mop aj v týchto priestoroch vyčistí špinavé škvrny a po dokončení úlohy sa sám dokáže vrátiť späť na svetlo.

Pre upratovanie je k dispozícii celý rad režimov čistenia, vrátane riešenia, ktoré pošle jednotku Everybot RS700 pozdĺž stien miestnosti, či čistenie zamerané na konkrétne miesta a jednouché automatické čistenie celého priestoru. Robotický mop sa dá ovládať ručne pomocou diaľkového ovládača. S plne nabitou batériou by pritom mal vydržať čistiť až dve a pol hodiny.

Robotický mop Everybot RS700.

Robotický mop Everybot RS700 je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 279 dolárov. Už teraz sa vyzbieralo viac ako 60 000 dolárov, pričom požadovaná cieľová suma bola len 10 000 dolárov. Ak teda pôjde všetko podľa plánov výrobcu, prvé kusy robotických mopov RS700 by mali byť zasielané podporovateľom kampane niekedy v priebehu decembra.

Robotický mop Everybot RS700.