Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Termostat s takým dizajnom, že by ste ho chceli mať namiesto smartfónu

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári z Johnson Controls vytvorili svoj prvý termostat pred 135 rokmi. Odvtedy pretieklo veľa vody v potokoch a s nárokmi na spotrebu rástli aj nároky na inteligenciu termostatov. Nikoho teda neprekvapí, že si na modeli Glas budete môcť hlasom zadávať požiadavky a to dokonca aj také, ktoré sa kúrenia týkajú len okrajovo.

Patria sem napríklad otázky typu aké bude počasie vonku, ale aj koncentrácia peľov či iných alergénov. Termostat Glas dokonca sleduje aj kvalitu vzduchu vo vnútri a to konkrétne vlhkosť, VOC, teda prchavé organické zlúčeniny, a samozrejme aj CO2. Prchavé organické zlúčeniny sú najmä zaujímavé pre astmatikov a alergikov hlavne preto, že niektoré sú zdraviu škodlivé. Ich hlavnou nevýhodou je nízky bod vyparovania, čiže aj izbová teplota im stačí na to, aby sa v podobe plynu zmiešali so vzduchom.

Inteligentný termostat Johnson Controls Glas.

Termostat sa nevolá Glas náhodou. Dizajnéri Johnsonu sa rozhodli, že displej bude nielen farebný, ale aj priehľadný. To z tohto termostatu robí dokonca akýsi architektonický doplnok, namiesto nevzhľadných, aj keď potrebných škatuliek, ktoré tu boli doteraz.

Inteligentný termostat Johnson Controls Glas.

Termostat je možné okrem hlasu ovládať aj cez mobilnú aplikáciu v smartfóne či tablete. Cez ňu sa vie termostat dynamicky prispôsobiť vášmu dennému rozvrhu a zabezpečiť tak teplo vždy, keď prídete domov. Aplikácia vás dokonca upozorní, kedy je treba vymeniť filtre vzduchu, či iné spotrebné komponenty.

Spoločnosť Johnson Control teda predviedla, že tých 135 rokov skúseností niečo znamená a predstavila termostat, ktorý pohladí váš zmysel pre estetiku.

Inteligentný termostat Johnson Controls Glas.