Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ďalší robotický maznáčik do rodiny sa volá Buddy

Ďalší robotický maznáčik do rodiny sa volá Buddy
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
24. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na Slovensku nie sú zrejme ešte takéto domáce roboty rozšírené, ale neustály úspech na startupových portáloch signalizuje, že vypĺňajú akúsi medzeru na trhu. Vývojári z BlueFrog Robotics sa teda rozhodli, že do hry o srdcia členov domácnosti zabojujú tiež. Ich projekt sa volá Buddy, čo zároveň v preklade znamená aj niečo ako „kámo“, či „kamoš“. Využitie robota je pritom nesmierne všestranné.

Prvou takou vlajkovou funkciou je, že robot Buddy poprepája všetky zariadenia inteligentnej domácnosti. Je to už taká klasická schopnosť domácich asistentov a ani dizajnéri od BlueFrog túto možnosť nevynechali. Ďalšia silná funkcia tiež súvisí s domácnosťou. Je ňou stráženie domu. No nie z jedného miesta, ako zvláda väčšina asistentov na trhu, ale vďaka motorickému systému s kolieskami sa vie robot akoby prechádzať po byte. No a v prípade podozrivej činnosti nahlási majiteľovi tento stav na jeho smartfón.

Robotický spoločník Buddy.

Prejdime však k príjemnejším funkciám. Jednou z nich je aj zábavný spoločník pre deti. Buddy dokáže hrať rôzne hry. Ako aj napríklad na skrývačku, či rôzne matematické, slovné hry. Dospelým vie zasa pomôcť s pripomienkovaním udalostí v kalendári, ako aj vyhľadať aktuálnu predpoveď počasia, či dopravnú situáciu. Môže taktiež poslúžiť ako poradca pri varení. Vtedy využijete jeho do tvárovej časti zabudovaný 8 palcový tablet, ktorý inak zvyčajne slúži na vyjadrenie jeho jednoduchých digitálnych emócií.

Buddy vie byť nápomocný aj čo sa týka multimediálneho sveta. V tele má zbudované dve Full HD 3D kamery a okrem detekcie tvárí vie na slovný príkaz spraviť aj fotografiu, ak sa deje čosi, čo stojí za zvečnenie.

Robotický spoločník Buddy.

A čo sa týka samotného tela tohto rodinného kamaráta, je jeho konštrukcia veľmi jednoduchá. Pohyb mu zabezpečujú dva motory a tri kolieska. Séria senzorov mu pomáha orientovať sa v priestore a rozpoznať napríklad schody. Hlava Buddyho je schopná otočenia až o 90° každým smerom a krk zasa umožní náklon či záklon od 80 po -60°. Batéria ho udrží v pohybe zhruba 10 hodín čo je veľmi pekná hodnota. Nuž a výška tohto neposedného priateľa je niečo cez pol metra.

Robotický spoločník Buddy.