Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vyzerá to ako kocka cukru, no je to strážca správnej prípravy čaju

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
25. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na to, že na svete je okolo 1 500 základných typov čaju a asi 58 kritérií, ktoré je treba dodržať, aby bol čaj najchutnejší, ostáva názov 42tea záhadou. No možno je to odkaz na známu knihu Stopárov sprievodca galaxiou, kde číslo 42 bola odpoveď na zmysel života. No dosť záhad. Čaj by sa pre niektorých Angličanov naozaj mohol zdať ako zmysel života. Na dobrý čaj pritom netreba chodiť do čajovne, vďaka šikovnému pomocníkovi 42tea si ho budete vedieť spraviť doma aj sami.

Čaj sa v mnohých hlavách spája najmä s Anglickom, kde má dlhú historickú tradíciu. Prvé čaje boli dokonca také drahé, že ich pán domu zamykal do trezoru. No až keď sa priam špionážnou akciou podarilo sadenice získať, čaj sa stal dostupným pre široké masy. Odvtedy však jeho popularita vôbec neochabla a dokonca mierne posilnila. Veď len si spomeňte, koľko vzniklo všelijakých čajovní. No naozaj treba ísť do profesionálnej čajovne, ak chceme kvalitne spravený čaj? Táto otázka zamestnávala hlavy tímu 42tea, a preto vyvinuli špeciálnu pomôcku, ktorá prevedie prípravou dokonalého čaju aj úplného laika.

Tvar pomocníka 42tea je len ako o málo väčšia kocka cukru. Dokonca aj s podobnou farbou.

Tvar tohto pomocníka je len ako o málo väčšia kocka cukru. Dokonca aj s podobnou farbou. Táto kocka pritom úzko spolupracuje s aplikáciou vo smartfóne. Postup je teda jednoduchý. Najprv v aplikácii vyberiete, ktorý z 1 500 druhov čaju vlastne chcete piť. Potom kocku vložíte do kanvice, v ktorej zohrievate vodu. Určite však nie do mikrovlnnej rúry. Následne, keď voda dosiahne optimálnu teplotu pre váš typ čaju, aplikácia to začne zvukovo signalizovať. Podľa inštrukcií potom dodáte množstvo čaju vzhľadom na objem nádoby a čakáte, než vám aplikácia oznámi, že váš čaj je hotový.

V aplikácii vyberiete, ktorý z 1 500 druhov čaju vlastne chcete piť. Potom kocku vložíte do kanvice, v ktorej zohrievate vodu.

Možno takto zistíte, že čaj, ktorý vám predtým nechutil, ste vlastne len zle pripravovali. Predsa len pri 1500 druhoch čaju a 58 kritériách jeho prípravy nemá skoro nikto šancu vedieť všetko z hlavy. V aplikácii je však medzera a to, že neuvádza aj množstvo rumu. Nuž teda s tým budete musieť už začať experimentovať sami.

Vďaka 42tea možno zistíte, že čaj, ktorý vám predtým nechutil, ste vlastne len zle pripravovali.