Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

INUBOX je prvý plne automatizovaný záchod pre psov

INUBOX je prvý plne automatizovaný záchod pre psov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je vždy lepšie, aby sa psi vyvenčili a uvoľnili vonku, niekedy na to nie je čas, najmä ak je majiteľ v práci a pes je zavretý celý deň doma. Vývojári zo spoločnosti Newton's Box preto navrhli automatizovaný psí záchod, ktorý nezanecháva akýkoľvek neporiadok.

Automatizovaný psí záchod INUBOX má výklopnú plošinu, ktorá sa štandardne nachádza na podlahe. Potom stačí psa naučiť sa vymočiť a vykáľať na tejto plošine. Proces by mala uľahčiť integrovaná lákajúca aróma. Snímače na plošine v takom prípade zistia, kedy pes na nej stojí a zároveň deteguje pevný alebo kvapalný odpad.

V momente, keď senzory zistia, že pes odišiel z plošiny a niečo po sebe zanechal, plošina sa automaticky sklopí do hlavného zariadenia. Týmto spôsobom sa odpad vyklopí do spodnej časti s pieskom. Robotický škrabák ešte poprechádza cez plošinu, aby zoškrabal prípadné zvyšky odpadu a následne robotická lopatka vyberá odpad, ktorý presúva do ekologického vrecka. To sa uzatvorí a používateľ ho neskôr môže vyniesť.

Automatizovaný psí záchod INUBOX.

S každým použitím navyše psí záchod rozprašuje osviežovač vzduchu a navyše vypúšťa arómu, ktorá šteňatám naznačí, že sa dobre správajú, ak plošinu použijú. Všetok sa dá nastaviť s pomocou zabudovanej dotykovej obrazovky alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android. Aplikácia tiež umožní používateľovi sledovať množstvo použití, stav podstielky na výkaly a počet vreciek.

Automatizovaný psí záchod INUBOX sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za cenu 840 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 1 200 dolárov. To vôbec nie je málo a zrejme sa predsa len oplatí si nájsť chvíľu času na vyvenčenie svojho štvornohého miláčika a krátka prechádzka tiež neuškodí jeho majiteľovi.

Automatizovaný psí záchod INUBOX.

Automatizovaný psí záchod INUBOX.