Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CoreCap: Integrovaný cyklistický počítač s obrovskou batériou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Štýlový integrovaný cyklistický počítač CoreCap sa bezpečne umiestni do štandardnej hlavovej trubky riadenia, odkiaľ funguje tak trochu ako inteligentné hodinky pre bicykel. Prináša pritom inteligentné funkcie pre jazdu, a to až s piatimi prepínateľnými prednastavenými obrazovkami a celým radom aplikácií a widgetov.

Slovinská spoločnosť Core Components tvrdí, že CoreCap je prvý cyklistický počítač, ktorý sa zasunie do hlavovej trubky a zmestí sa údajne „všetkých stĺpikov vidlíc horských bicyklov“. Cyklista len odstráni štandardnú hviezdicovú maticu, zariadenie zasunie do trubky a potom ho upevní skrutkou pod ňou, aby zostal pevne namontovaný. Keďže cyklistický počítač nie je zavesený na riadidlách, môže v tejto trubke schovať obrovskú batériu. Toto 185-gramové zariadenie totiž deklaruje až 80 hodín prevádzky na jedno nabitie batérie.

Integrovaný cyklistický počítač CoreCap.

CoreCap sa zapne automaticky, keď zistí, že sa bicykel pohol a okamžite tak začne zaznamenávať údaje o jazde, aby ich neskôr mohol odoslať prostredníctvom pripojenia Bluetooth do mobilnej aplikácie Strava v prepojenom smartfóne používateľa. Čiernobiely displej s rozlíšením 240 x 240 pixelov sa dá prispôsobiť počas jazdy. Používateľ si môže totiž vytvoriť až päť obrazoviek zobrazujúcich čokoľvek, čo potrebuje, z dlhého zoznamu funkcií.

Integrovaný cyklistický počítač CoreCap.

V súčasnosti sa tak dajú sledovať nasledujúce položky: rýchlosť, priemerná rýchlosť, maximálna rýchlosť, vzdialenosť jazdy, celková vzdialenosť, hodiny, čas jazdy, celkový čas, stopky, zmena nadmorskej výšky, maximálna nadmorská výška, aktuálna nadmorská výška, smerové navigačné pokyny, oznámenia zo smartfónu, pripojenie k službe Strava, Komoot off-road navigácia, informácie o srdcovej frekvencii a kadencii šliapania do pedálov (posledné položky si vyžadujú externé nízkoenergetické Bluetooth snímače).

Integrovaný cyklistický počítač CoreCap.

Spoločnosť Core Components uvádza, že hliníkový kryt zariadenia CoreCap je „nepriestrelný“ a navrhnutý tak, aby odolal nárazom pri jazde v teréne, ako aj poveternostným vplyvom a špine. Zariadenie sa dá používať aj v jazdeckých rukaviciach a ako ovládací prvok slúži otočný ovládač. Integrovaný cyklistický počítač CoreCap sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter od 229 EUR. Dodávky sú pritom plánované na apríl 2023.