Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém surfinlock poskytuje ochranu proti krádeži surfov

Systém surfinlock poskytuje ochranu proti krádeži surfov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Surferi sa môžu zdať ako celkom bezstarostní ľudia, ale to neznamená, že medzi nimi nie sú zlodeji surfov. Zámok s názvom surfinlock bol navrhnutý s ohľadom na túto skutočnosť, pretože umožňuje surferom uzamknúť svoje dosky podobne ako bicykle.

Používanie zámku surfinlock začína odstránením jednej z plutiev zo spodnej strany surfovacej dosky a vložením mechanizmu surfinlock z nehrdzavejúcej ocele námornej kvality do teraz už prázdnej zátky plutvy. Potom sa posunie držiak na vrchu tohto mechanizmu na jednu stranu, takže blokuje prístup k montážnej skrutke zástrčky a cez otvor v tomto držiaku sa zasunie priložené 8 mm pletené oceľové uzamykacie lanko. Druhý koniec lankového kábla sa omotá okolo blízkeho nepohyblivého predmetu, napríklad stĺpika značky alebo strešného nosiča vozidla.

Uzamykací sysétm na surf surfinlock.

Nakoniec na oceľový hriadeľ na konci kábla vloží cylindrický kombinačný zámok. Pokiaľ je tento zámok na mieste, kábel sa nedá vytiahnuť späť cez otvor v mechanizme namontovanom na doske. Okrem toho sa mechanizmus nedá vybrať z dosky, kým sa nevytiahne lankový kábel, pretože posuvná konzola blokuje prístup k skrutke lamelovej zástrčky. Systém sa dá pritom použiť aj s káblami a visiacimi zámkami tretích strán, pričom záves zámku sa prestrčí cez otvor v mechanizme aj cez koniec kábla so slučkou.

Uzamykací sysétm na surf surfinlock.

Výrobca ponúka zámok surfinlock v dvoch modeloch, pre formáty zástrčky Futures a FCS. Nadstavec pre verziu Futures obsahuje zabudovaný hrebeň na vosk a otvárač na fľaše. Tento nadstavec je súčasťou aj verzie FCS, takže kupujúci tohto modelu o ďalšie funkcie neprídu.

Uzamykací sysétm na surf surfinlock.

Uzamykací sysétm na surf surfinlock je k dispozícii prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Samotný mechanizmus surfinlock sa dá získať od 24 EUR, zatiaľ čo 42 EUR je potrebných na kompletnú zostavu, ktorá zahŕňa kábel a zámok, teda za predpokladu, že všetko pôjde podľa plánu a dostane sa do výroby. Plánované maloobchodné ceny sú 40, respektíve 70 EUR.

Uzamykací sysétm na surf surfinlock.