Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Groove Tool Pro prináša viacúčelové cyklistické náradie v kapsule

Groove Tool Pro prináša viacúčelové cyklistické náradie v kapsule
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Možno si myslíte, že ste už videli všetky možné tvary a konfigurácie cyklistického multifunkčného náradia, no Groove Tool Pro prináša ďalší pohľad na túto technológiu. Je to kompaktná kapsula, ktorá obsahuje osem skrutkovacích bitov, rozbíjač reťaze a reťazový článok, pričom slúži aj ako skrutkovač.

Model Groove Tool Pro s hmotnosťou 80 gramov, ktorý navrhla juhoafrická startup spoločnosť Ryder Innovation, má dvojdielne telo z CNC opracovanej hliníkovej zliatiny, ktoré je v čase nepoužívania spojené naskrutkovaním. Gumový tesniaci krúžok zabraňuje vniknutiu vody dovnútra tejto kapsule. Poniklované skrutkovacie bity a ďalšie nástroje držia na mieste integrované magnety.

Cyklistický multifunkčný nástroj Groove Tool Pro.

Keď je potrebná oprava bicykla na ceste alebo na cyklistickej trase, kapsula sa otvorí a príslušný nástroj sa jednoducho vytiahne. Ak sa používa skrutkovací bit, možno ho zasunúť do jedného z dvoch otvorov na samotnom nástroji Groove Tool Pro. V jednom z týchto otvorov vyčnieva bit priamo z konca, podobne ako bit na skrutkovači, zatiaľ čo v druhom vyčnieva do strany, čo umožňuje vytvoriť páku.

Cyklistický multifunkčný nástroj Groove Tool Pro.

Navyše, ak jazdec nechce, aby mu celá táto vec poskakovala vo vrecku dresu, môže ju uložiť do priloženého držiaka na trubke pod sedadlom bicykla. Nástroj Groove Tool Pro bol pritom nedávno nominovaný na Cenu inovátorov na veľtrhu Eurobike v Nemecku. V súčasnosti nie je známe, kedy bude komerčne dostupný a ani za akú cenu sa bude predávať.