Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zadné svetlo Flock Light osvieti nohy cyklistu, aby vyzeral „ľudskejšie“

Zadné svetlo Flock Light osvieti nohy cyklistu, aby vyzeral „ľudskejšie“
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Motoristi vidia na rušných nočných cestách veľa svetiel, takže je možné, že zadné svetlo bicykla nemusí vynikať ničím zvláštnym. Nové zadné cyklistické svetlo Flock Light však rieši tento problém tým, že osvetľuje aj nohy cyklistu, ktorý šliape do pedálov.

Svetlo Flock Light vytvorili austrálsky priemyselný dizajnér Tim Ottaway a architektka / cyklistka Marie Penny. Predprodukčná verzia zariadenia pritom získala v roku 2020 austrálsku cenu Jamesa Dysona.

Súčasný model svetla sa rýchlo zasúva a vysúva z priloženého úchytu „Grip Clip“ na stĺpiku sedadla a svieti červeným LED svetlom v troch smeroch: priamo dozadu smerom k ostatným účastníkom cestnej premávky a dole na zadnú časť každej nohy cyklistu. Podľa vývojárov pohľad na tieto pohybujúce sa nohy dá vodičom okamžite najavo, že sa pozerajú na cyklistu a nie len na ďalšie červené svetlo na ceste.

Zadné cyklistické svetlo Flock Light.

Pomocou tlačidla na zariadení možno svetlo Flock Light nastaviť na jeden zo štyroch režimov. Režim Biomotion, ktorý sa používa vo väčšine prípadov pri slabom osvetlení; režim Group, v ktorom je zadná LED dióda stlmená, aby neoslepovala ostatných cyklistov pri jazde v skupine; režim Daytime, ktorý obsahuje vysoko intenzívny vzor blikania len so zadnou LED diódou; a režim Eco s nižším výkonom, ktorý sa automaticky spustí, keď sa batéria blíži k vybitiu.

Zadné cyklistické svetlo Flock Light.

Jedno trojhodinové nabitie lítium-polymérovej 3,7 V / 950 mAh batérie by pritom malo stačiť na tri hodiny prevádzky v režime Biomotion a až 200 hodín v režime Eco. Úroveň nabitia možno kontrolovať pomocou radu šiestich zelených LED diód na hornej strane svetla.

Zadné cyklistické svetlo Flock Light.

Zadné cyklistické svetlo Flock Light sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter za 102 AUD (približne 70 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 120 AUD (asi 82 EUR). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná až na október 2023.