Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Peloton sa snaží motivovať domácim trenažérom veslovania

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Udržiavanie kondície v interiéri môže byť náročné, keďže problémom mnohých domácich fitnes zariadení je udržanie motivácie. Takzvané inteligentné veslovacie trenažéry môžu pomôcť udržať si angažovanosť a spoločnosť Peloton teraz prináša svoj trenažér s názvom Row.

Domáci inteligentný trenažér veslovania Row je napájaný zo siete a má rozmerné rozmery 2,4 x 0,6 metra. Je pritom navrhnutý pre používateľov s výškou od 1,49 - 1,93 metra a hmotnosťou do až 136 kilogramov. Samotný veslovací trenažér váži 70,7 kilogramu.

Koľajnica trenažéru je vyhotovená z eloxovaného hliníka s práškovou povrchovou úpravou, náboj je vyrobený z lisovaného plastu a plastová / TPE rukoväť je obalená textúrovanou gumou „pre bezpečný a pohodlný úchop“. Pri používaní sa veslár v miestnosti usadí na čalúnené ergonomické sedadlo, obe nohy sa pripútajú k doskám a potom sa rukoväť potiahne podľa tried, tréningových programov alebo výziev na obrazovke, pričom elektronicky riadený odpor zabezpečí používateľom poriadne výživný tréning.

Trenažér veslovania Peloton Row.

K dispozícii sú tisíce tréningov prostredníctvom 23,8-palcového dotykového displeja s rozlíšením Full HD, ktorý sa vpredu a vzadu pýši reproduktormi „štúdiovej kvality“. Technológia Bluetooth 5.0 umožňuje aj bezdrôtové pripojenie k slúchadlám, ak si to používateľ želá.

Vlastní inštruktori spoločnosti Peloton môžu viesť tréningy, aby pomohli udržať motiváciu ľudí, a zariadenie Row môže dokonca monitorovať formu ťahov a ponúkať spätnú väzbu v reálnom čase. Používatelia môžu počas tréningu kontrolovať ukazovatele, ako je rýchlosť záberu, vzdialenosť a tempo. Dajú sa tiež ukladať individuálne profily používateľov a v prípade záujmu môžu veslári trénovať spolu s ostatnými zaplatenými členmi komunity spoločnosti Peloton. Obrazovka sa môže otáčať, aby sa na nej mohol zobrazovať aj iný obsah ako je veslovanie, napríklad tréningy na podložke.

Trenažér veslovania Peloton Row.

Okrem toho je model trenažéra Row vybavený praktickým zásobníkom na príslušenstvo v prednej časti nášľapných dosiek na uloženie fľaše s vodou alebo smartfónu, štvoricou mikrofónov, videokamerou s rozlíšením 1080p (s krytom na ochranu súkromia) schopnou snímať 8-megapixleové fotografie, technológiou Wi-Fi 802.11ac na prístup k online obsahu a nechýba ani podpora zariadení ANT+.

Trenažér veslovania Peloton Row.

Medzi jednotlivými cvičeniami sa dá celý zariadenie vertikálne uložiť vďaka priloženému nástennému držiaku a uvoľní tak priestor pre iné aktivity. Peloton Row sa pritom dá predbežne objednať za pomerne vysokú cenu 3 195 USD, ktorá nezahŕňa 44 USD mesačne za členstvo s plným prístupom, ktoré je potrebné na odomknutie lekcií veslovania a ďalšieho obsahu dostupného pre používateľov v domácnosti. Doplnky ako podložka, fľaša na vodu, činky a podobne sú za príplatok. Očakáva sa, že distribúcia sa začne od decembra.

Trenažér veslovania Peloton Row.