Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ZeroWheel: Posilňovacie koliesko s elektrickým odporom a asistenciou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Takzvané „Ab wheel“ alebo posilňovacie koliesko sa bežne používa na posilňovanie stredu tela, pričom niektoré modely prinášajú obmedzený odpor prostredníctvom pružinových mechanizmov alebo elastických pásov. Nové posilňovacie koliesko ZeroWheel však ide ešte ďalej, pretože obsahuje elektromotor s nastaviteľným výkonom.

Zariadenie vynašiel odborník na riadenie motorov z MIT, Dr. Neil Singer, keď používal bežné cvičebné zariadenia na zmiernenie problémov s chrbticou. Podobne ako v prípade bežných koliesok na cvičenie brucha sa používatelia držia ich rukovätí, zatiaľ čo sa naťahujú tam a späť po podlahe alebo hore a dole pri stene. V prípade posilňovacieho kolieska ZeroWheel však začnú tým, že si zvolia jednu z piatich úrovní elektrického odporu alebo asistencie.

Elektrické posilňovacie koliesko ZeroWheel.

Elektromotor potom buď poskytuje silnejším používateľom viac odporu pri tréningu, alebo slabším používateľom poskytuje podporu, a to v smere dopredu / dozadu a nahor / dole. Samozrejme, ide o to, že jednotliví používatelia začnú využívať určitú elektrickú asistenciu a potom sa budú prepínať na zvyšujúce sa úrovne odporu podľa toho, ako sa bude zlepšovať ich základná sila.

Elektrické posilňovacie koliesko ZeroWheel.

A ako je v súčasnosti typické pre mnohé elektronické zariadenia, ZeroWheel komunikuje so sprievodnou mobilnou aplikáciou prostredníctvom Bluetooth pripojenia. Táto aplikácia umožňuje používateľom sledovať svoj pokrok v priebehu času a súťažiť s inými používateľmi, napríklad s členmi rodiny alebo s priateľmi.

Elektrické posilňovacie koliesko ZeroWheel.

Spoločnosť ZeroWheel údajne „uzavrela predbežné partnerstvá s niekoľkými špičkovými posilňovňami“ a v súčasnosti hľadá investorov. Samotné zariadenie je možné predbežne objednať za cenu 399 USD, potom sa cena zvýši na 499 USD. Kupujúci spočiatku zaplatia zálohu 100 USD a zvyšok sumy je splatný po odoslaní, ktoré by sa malo začať na jeseň tohto roka.