Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Solárna bežecká bunda, v ktorej vás v tme rozhodne každý zbadá

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Vollebak sa zaoberá výrobou športového oblečenia pre vonkajšie aktivity, ktoré využíva šikovné technológie z oblasti vedy a techniky. Najnovším prírastkom v šatníku spoločnosti Vollebak je nepremokavá bežecká bunda, ktorá počas noci svieti veľmi jasnou fosforovou farbou.

Bežecká bunda nesie názov Solar Charged Jacket a obsahuje veľmi tenkú vrstvu fosforeskujúcej zmesi, ktorá absorbuje svetlo a znova ho vyžaruje ako zelenú žiaru v tmavom prostredí. Výrobca neprezradil veľa informácií o tom, z čoho je vytvorená táto fosforeskujúca zlúčenina, ale tvrdí, že bunda dokáže žiariť až 12 hodín. Pri porovnaní s inými vyžarujúcimi materiálmi ide o úctyhodnú dobu, alebo len o prehnané marketingové tvrdenie.

Bežecká bunda Solar Charged Jacket má počas dňa neutrálnu sivú farbu.

Fosforeskujúca zlúčenia je zakomponovaná do membrány v bunde, takže by údajne nemala byť nijako ovplyvnená alebo narušená počas prania, čo je dôležitý detail pre každý kus športového odevu. Napriek svojmu názvu Solar Charged Jacket môže byť táto bežecká bunda „nabitá“ väčšinou svetelných zdrojov, od slnka až po náhlavné LED svietidlo.

Čo sa týka tradičných vlastností, bežecká bunda je plne vodotesná a obsahuje otvory pod rukávmi pre vetranie. Nájdete tu aj dostatočne veľké zadné vrecko, ktoré uschová telefón aj doklady s peňaženkou počas vášho nočného výletu.

Bežecká bunda Solar Charged Jacket obsahuje veľmi tenkú vrstvu fosforeskujúcej zmesi, ktorá absorbuje svetlo a znova ho vyžaruje ako zelenú žiaru v tmavom prostredí.

Bežecká bunda Solar Charged Jacket je dodávaná v štyroch štandardných veľkostiach a je momentálne dostupná v predaji za sumu 350 dolárov, čo naznačuje, že fosforeskujúce zlúčeniny v bunde sú pravdepodobne pomerne drahá záležitosť.

Fosforeskujúca zlúčenia je zakomponovaná do membrány v bunde, takže by údajne nemala byť nijako ovplyvnená alebo narušená počas jej prania.