Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zuke prináša zakrivenie pre lepšiu chôdzu v lyžiarskych topánkach

Zuke prináša zakrivenie pre lepšiu chôdzu v lyžiarskych topánkach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci zjazdové lyžovanie samo o sebe prináša veľa zábavy, snažiť sa chodiť v lyžiarskej obuvi po zemi je náročné a nepríjemné. Toto obmedzenie však neplatí pre lyžiarske topánky s prídavným zariadením Zuke, ktoré navrhol britský podnikateľ Rony Shirion. To totiž prináša topánkam permanentné vylepšenie v podobe oblúkovej podrážky.

Problémom pri chôdzi v tradičných zjazdových lyžiarskych topánkach je to, že ich podrážky sú ploché a tuhé. Nohy používateľa sa teda nemôžu pohybovať na zemi tak, ako to robia v bežnej obuvi. Zatiaľ, čo už existujú iné prídavné zariadenia, ktoré možno použiť na to, aby sa v lyžiarskych topánkach ľahšie chodilo, je ich zvyčajne potrebné k nim namontovať.

Na druhej strane je prídavné zariadenie Zuke navrhnuté tak, aby na lyžiarskych topánkach zostalo permanentne pripútané a teda slúžilo na plný úväzok. Časť gumenej podrážky na prednej strane zostáva vpredu počas chôdze na pevnej zemi a keď sa používateľ rozhodne nasadiť lyže, stiahne sa späť do stredu pri vložení topánky do lyžiarskeho viazania. Podľa výrobcu je tento mechanizmus odolný voči zamrznutiu.

Prídavné podrážky Zuke sa natrvalo pripevnia k lyžiarskej obuvi a nositeľovi uľahčia chôdzu po pevnej zemi.

Prídavné podrážky Zuke pre lyžiarske topánky sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za finančnú podporu vo výške 40 libier (približne 45,60 EUR) za jeden pár. Plánovaná maloobchodná cena je 80 libier (okolo 91,20 EUR). Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by mali byť dodávané v novembri 2018.

Prídavné podrážky Zuke sa natrvalo pripevnia k lyžiarskej obuvi a nositeľovi uľahčia chôdzu po pevnej zemi.