Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Peloton Tread je fitnes stroj budúcnosti prenesený do prítomnosti

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po dobe bronzovej prišla doba železná, potom doba priemyselná a teraz sa nachádzame v dobe sedavej. Čo spočiatku vyzerá ako výhoda. Predsa len množstvo roboty spravíme priamo od počítača, no to ale nakoniec odzrkadlí väčšinou hlavne na našich kilogramoch. Preto nie je divu, že veľa voľného času musia mnohí z nás tráviť posilňovniach. Tie majú zrejmú výhodu hlavne v profesionálnych tréneroch.

A práve na tento aspekt sa sústredil výrobca Peloton, keď navrhoval svoj najnovší fitnes prírastok s názvom Tread. Tento bežecký pás má totiž vďaka 32 palcovej obrazovke možnosť napojiť sa na skupinu bežcov hoc aj z New Yorku a cvičiaci si tak môže s nimi porovnávať svoje výsledky. Ste najpomalší v skupine? Tak snáď vás to namotivuje a zaberiete.

Na monitore sa dajú zobraziť výkony, videá, ale aj frekvencie tepu srdca všetkých, ktorí bežia vo vašej skupine. Kto však má radšej samotu, tak si môže pustiť vopred nahrané tréningy od známych inštruktoriek, ako sú Robin Arzon a Rebeka Kennedy.

Bežecký pás Peloton Thread.

Peloton Tread sa už na prvý pohľad môže pochváliť hlavne neuveriteľne čistým dizajnom. Kdekoľvek ho doma umiestnite, nebude pôsobiť ako upotené posilňovacie náradie, ale skôr ako štýlový doplnok. Ergonomicky je vyriešený aj samotný pohyblivý pás. Je poskladaný zo špeciálnych gumených segmentov pre lepšie odpruženie a tichší chod.

Bežecký pás Peloton Thread.

No a keďže upravenie zaťaženia, či sklonu, je počas behu na väčšine strojov orieškom, vývojári sa sústredili aj na tento aspekt. Na oboch akoby zábradliach osadili jednoduché otočné koliesko, ktoré sa dá jednoducho pokrútiť aj počas veľmi rýchleho behu. Nuž tak nám už nič iné neostáva, ako v rámci evolúcie prejsť z doby sedavej do doby „behavej“. Chudnutiu zdar.

Bežecký pás Peloton Thread.