Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S elektrickým surfom Blea Shark sa vyšantíte aj na pokojnej hladine

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrický pohon sa rozmáha nielen v doprave, okrem automobilov, bicyklov, kolobežiek a iných „približovadiel“ môžeme nájsť aj elektrické skejtbordy a či dokonca elektrický vodný surf. Najnovším prírastkom pre vodné športy je elektrický surf Blea Shark od spoločnosti Blea Surf, ktorý je určený aj pre začiatočníkov a vyznačuje sa pomerne nízkou cenou oproti iným elektrickým surfom.

Elektrický surf Blea Shark je dostupný v dvoch modeloch Performance a Sport. Prvý z nich je vyrobený z vystuženého polyméru a váži 30 kilogramov vrátane batérie. Jeho maximálna rýchlosť je 32 km / h. Model Blea Shark Sport sa môže pochváliť telom vyrobeným z karbónových vlákien, čo prispelo k jeho nižšej hmotnosti 27 kilogramov. Ako už názov napovedá, surf je určený pre tých, ktorí sa vyžívajú v rýchlosti. Jeho maximálna rýchlosť je teda až 48 km / h. Oba modely majú vymeniteľnú batériu s výdržou 40 až 70 minút surfovania. Doba nabíjania sa pohybuje od 1,5 až do 2 hodín.

Elektrický surf Blea Shark je dostupný v dvoch modeloch Performance a Sport.

Jazdec ovláda rýchlosť svojho elektrického surfu prostredníctvom rukoväte pripojenej lankom k doske surfu. Spínač pripevnený na zápästí zabráni pri páde z dosky tomu, aby surf pokračoval v jazde a v nešťastnom prípade prešiel po jazdcovi. Samotná jazda na surfe by mala byť jednoduchá. Výrobca tvrdí, že sa dá naučiť asi do piatich minút a zvládnu ju dokonca aj tí, ktorí predtým nikdy na surfe nestáli.

Jazdec ovláda rýchlosť svojho elektrického surfu prostredníctvom rukoväte pripojenej lankom k doske surfu.

V podstate sa elektrické surfy Blea Shark ničím zvláštnym nelíšia od iných elektrických surfov, no zaujať by mohla práve ich cena. Výrobca nastavil koncovú maloobchodnú cenu pre model Shark Performance na 5 999 dolárov, zatiaľ čo rýchlejší model Shark Sport má cenovku 8 999 dolárov. Hoci sa to niekomu môže zdať aj tak veľa, cena väčšiny súčasných elektrických surfov sa pohybuje približne od 14 000 dolárov až nad 20 000 dolárov.

Ušetriť ešte viac sa dá prostredníctvom finančnej podpory cez rozbehnutú start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde model Performance stojí 2 999 dolárov a Sport sa ponúka za 3 999 dolárov. Už teraz sa podarilo vyzbierať požadovaná cieľová suma a dodávka prvých kusov je naplánovaná na júl.

Samotná jazda na surfe by mala byť jednoduchá. Výrobca tvrdí, že sa dá naučiť asi do piatich minút a zvládnu ju dokonca aj tí, ktorí predtým nikdy na surfe nestáli.