Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná sprcha s auto napájaním zabezpečí teplú vodu na cestách

Prenosná sprcha s auto napájaním zabezpečí teplú vodu na cestách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnoho ľudí si od rušného mestského života často chodí oddýchnuť do prírody, kde sa venujú rôznym športovým aktivitám. No sadnúť si špinavý a spotený do auta nie je žiadna výhra. No čo ak by ste si so sebou mohli zobrať sprchu s teplou vodou? V podstate práve na toto slúži prenosný systém Geyser, ktorý vám poskytne žiadanú očistu s pomocou napájania z vozidla.

Existujú rôzne prenosné sprchové systémy, ktoré ohrievajú vodu buď pomocou solárnych panelov alebo prostredníctvom napojenia na prenosný generátor. Riešenie v podobe prenosnej sprchy Geyser System má však svoju vstavanú vykurovaciu jednotku napájanú prostredníctvom 12 V zásuvky v automobile.

Ako to teda celé funguje? Používateľ do zásobníka v zariadení naplní približne 3,8 litra vody, či už pred samotným výletom alebo niekde na mieste. Potom už len stačí Geysera pripojiť do zásuvky vo vozidle a spustiť ho. V priebehu 15 až 35 minút, v závislosti od počiatočnej teploty vody, vám potom ohreje vodu na teplotu až 35 ° C. Po zohriatí stačí prepnúť režim ohrevu na pumpu a zariadenie začne čerpať vodu do pripojenej hadice. Na jej konci sa nachádza špongia, ktorá uľahčí umývanie. Rýchlosť čerpania vody sa dá regulovať z približne 0,23 litra až na 3,8 litrov za minútu.

Prenosný čistiaci systém Geyser ohrieva vodu v zásobníku prostredníctvom pripojenia do zásuvky v automobile.

Trojica vonkajších termostatov reguluje teplotu vody a informujú používateľa, kedy je voda ohrievaná. K dispozícii je aj snímač hladiny vody, ktorý poskytuje varovanie, ak sa voda blíži k vyčerpaniu a následne vypne vykurovacie teleso. Navyše snímač na veku automaticky vypne zariadenie, ak nie je veko dobre upevnené. Samozrejme zariadenie sa dá použiť na čistenie rôznych vecí, či už je to zašpinený bicykel, kuchynský riad z grilovačky a podobne.

V priebehu 15 až 35 minút, v závislosti od počiatočnej teploty vody, vám prenosná sprcha ohreje vodu na teplotu až 35 ° C.

Jedinou chybičkou krásy na tejto prenosnej sprche je v podstate to, že nie je vybavená žiadnou batériou a tak počas prevádzky musí byť napojená na automobil alebo k separátnej batérii. Aby sa však zabránilo vybitiu batérie vo vozidle, musí byť počas ohrevu naštartované, čo nie je príliš ekologické ani ekonomické.

Prenosný čistiaci systém Geyser sa dá získať prostredníctvom finančnej podpory v rámci start-up kampane na portáli Kickstarter za sumu 195 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola nastavená na 295 dolárov. Náhradná špongia stojí 4,50 dolárov. V prípade úspechu kampane by sa distribúcia prvých kusov mala začať v januári budúceho roka.

Rýchlosť čerpania vody sa dá regulovať z približne 0,23 litra až na 3,8 litrov za minútu.