Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie od Panasonicu zbaví topánky nepríjemného zápachu

Zariadenie od Panasonicu zbaví topánky nepríjemného zápachu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zápach vychádzajúci z topánok býva najčastejšie spôsobený baktériami na nohách nositeľa, ktoré sa živia na pote a produkujú kyselinu isovalerovú, ktorá je tá príčina nepríjemných pachov. Tie sa dajú maskovať rôznymi deodorantmi do topánok či dezinfekčnými prípravkami na nohy alebo stačí častejšie meniť topánky, najmä ak používate obuv aj na športovanie. Vďaka technológiám existuje ešte aj ďalšia možnosť, ktorou je zariadenie MS-DS100 z dielne spoločnosti Panasonic. No a samozrejme si treba častejšie umývať nohy.

Takzvaný deodorizér s označením MS-DS100 má rozmery 170 x 92 x 246 milimetrov a po vložení do zapáchajúcich topánok začne generovať častice iónov s obsahom reaktívnych kyslíkových častíc, ktorými sú hydroxylové radikály. Tie potom po odňatí viečka zo zariadenia prúdia zo šiestich vývodov pre každú topánku, z ktorých ich potom začnú vypĺňať od päty až po špičku.

Deodorizér Panasonic MS-DS100 slúži pre odstránenie nepríjemného zápachu z topánok.

Celý deodorizačný cyklus nie je pritom nijako uponáhľaný. Na to, aby ste odstránili nepríjemný zápach, budete v normálnom režime potrebovať asi 5 hodín. Dlhý režim s dĺžkou až 7 hodín sa používa ako hĺbkové čistenie pre odstránenie usadených a sulných zápachov. Aj preto výrobca navrhuje, aby používatelia nastavili toto zariadenie pred tým, ako pôjdu spať. Ráno sa potom zobudia a môžu si nazuť pár čerstvých voňavých topánok.

Po vložení do zapáchajúcich topánok začne zariadenie MS-DS100 generovať častice iónov s obsahom hydroxylových radikálov.

Zariadenie Panasonic MS-DS100 má v sebe tiež integrovanú batériu, aby sa dalo použiť aj bez zapojenia do elektrickej zásuvky. Výrobca pritom tvrdí, že jeden z prevádzkových režimov stojí z pohľadu energetickej spotreby menej ako 1 JPY (japonský jen), čo je približne 0,008 EUR. Aj preto má zariadenie šancu sa ujať na trhu. Spoločnosť Panasonic začne s predajom od 20. septembra za zatiaľ nezverejnenú cenu.

Zariadenie Panasonic MS-DS100 má v sebe tiež integrovanú batériu, aby sa dalo použiť aj bez zapojenia do elektrickej zásuvky.