Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V športovej obuvi z vlny Merino sa dá chodiť aj naboso bez zápachu

V športovej obuvi z vlny Merino sa dá chodiť aj naboso bez zápachu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Giesswein tvrdí, že jej športová obuv Wool Cross X je údajne prvou svojho druhu na svete, ktorá obsahuje mimoriadne jemnú vlnu Merino. Tá je ľahká, priľnavá, chladná v lete a teplá v zime. Navyše absorbuje až päťkrát viac potu ako bežná topánka a nohy by tak nemali zapáchať ani pri chodení bez ponožiek.

Komfortné vlastnosti vlny Merino sú dlhodobo známe. Táto vlna vyrobená z najjemnejšej priadze má schopnosť termoregulácie, odvádza vlhkosť, je jemná a ľahká, nespôsobuje svrbenie, zachováva svoj tvar a neutralizuje zápach. Vďaka svojim vlastnostiam sa vo veľkej miere používa pri výrobe oblekov, detských výrobkov, ponožiek a ďalších vecí.

Rakúska spoločnosť Giesswein však má už značný úspech s vlnou Merino aj v oblasti obuvi. Tentoraz sa výrobca rozhodol vytvoriť odolnejšiu obuv. Tvrdé športové topánky Wool Cross X sú určené aj do terénu a sú navrhnuté pre pešiu turistiku, behanie či dokonca pre ľahké horolezectvo a poradí si aj s miernym snehom.

Športová obuv Giesswein Wool Cross X.

Podľa výrobcu patrí nová športová obuv medzi najviac pohodlné topánky, ktoré sa dajú bez problémov nosiť aj bez ponožiek, pretože dokážu absorbovať až 125 ml potu. To znamená, že samotná obuv ani antibakteriálna vložka Merino by nemali zapáchať.

Športová obuv Wool Cross X je k dispozícii v rôznych farbách a veľkostiach a dá sa momentálne získať len prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za cenu 119 EUR. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na november.

Športová obuv Giesswein Wool Cross X.

Športová obuv Giesswein Wool Cross X.