Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Flectr Lubri Disc rýchlo a kvalitne premaže reťaz na bicykli

Flectr Lubri Disc rýchlo a kvalitne premaže reťaz na bicykli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Namazať reťaz na vašom bicykli môže byť dlhá a hlavne špinavá záležitosť, keďže všetok prebytočný olej kvapká z reťaze na zem. Zmeniť by to však mohlo šikovné zariadenie Flectr Lubri Disc, ktoré čistým spôsobom premaže reťaz už v priebehu niekoľkých sekúnd.

Flectr Lubri Disc má podobu kolesa s mazacími špongiami, ktoré nasajú olej a sú vložené medzi dva magneticky spojené plastové disky. Použitie je jednoduché, stačí jemne zatlačiť s kolesom smerom nadol na reťaz a druhou rukou otáčať kľukou dozadu. Toto sa vykonáva na oboch stranách reťaze, pričom lubrikačné koleso sa otáča s pohybom reťaze a špongie do nej uvoľňujú potrebné množstvo oleja.

Flectr Lubri Disc

Podľa návrhárov výrobku stačia dve až tri otočky kľuky na to, aby sa olej dôkladne dostal do všetkých valčekov reťaze. Olej sa aplikuje na Lubri Disc odtiahnutím plastových diskov od seba a potom nastriekaním až 30 ml oleja na mazacie špongie v kolese. Dá sa použiť akýkoľvek olej s nízkou až strednou viskozitou (neodporúčajú sa mazivá na báze vosku), pričom jedna plná aplikácia oleja vystačí na 10 premazaní reťaze.

Flectr Lubri Disc

Používateľ sa môže rozhodnúť aj pre špecifický biodegradovateľný olej Bio Chain Lube od výrobcu. Bez ohľadu na to, aký olej sa používa, jeho spotreba je až o 90 percent menšia ako aplikácia bežným spôsobom s tým, že po aplikácii nezostanú na zemi pod reťazou prebytočné kvapky oleja a aj ruky používateľa budú čisté. Dokonca aj samotné mazacie koleso je biologicky odbúrateľné a po opotrebovaní sa dá ľahko vymeniť.

Mazacie zariadenie Flectr Lubri Disc je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za úvodnú cenu 17 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 19 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať ešte v júli tohto roku.

Flectr Lubri Disc