Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Podvodný skúter Scubajet Pro umožní hlbšie a dlhšie potápanie

Podvodný skúter Scubajet Pro umožní hlbšie a dlhšie potápanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rakúski vývojári predstavili nový model podvodného zariadenia s elektrickým pohonom Scubajet Pro, ktoré je vybavené dvojručným ovládačom. Oproti pôvodnej verzii je Scubajet Pro schopné hlbšieho ponoru a vďaka vylepšenej batérii môžu potápači dlhšie odhaľovať tajomstvá podvodného života.

Pôvodný model Scubajet je podvodné pohonné zariadenie v podobe pripomínajúcej torpédo. Je vybavené elektrickým prúdovým motorom, ktorý pomáha potápačom zvýšiť výkon. Zariadenie sa montuje na kyslíkovú nádrž a potápač môže jeho pohon ovládať na diaľku. No nové zariadenie Scubajet Pro sa dodáva aj s prídavnou rukoväťou Dive Controller PRO Dual Hand. Tá umožní používateľom sa pevne držať a ovládať celú vec oboma rukami. V podstate sa tak zariadenie premenilo na podvodný skúter. Integrovaný 2,4-palcový LED displej pritom potápačovi poskytne rôzne informácie, ako je hĺbka ponoru, zostávajúca výdrž batérie, úroveň elektrického výkonu a teplota vody.

Podvodné pohonné zariadenie Scubajet Pro.

Jednou z nových funkcií Scubajet Pro je aj celohliníkový systém prúdového pohonu. Podľa výrobcu jeho mimoriadny silný ťah a robustnosť zvyšuje maximálnu hĺbku ponoru o 50 percent, čo teoreticky umožní potápačovi zostúpiť do hĺbky až 60 metrov. Vylepšená lítium-iónová batéria zasa významne zvyšuje dobu ponoru. Model Scubajet Pro 200 má batériu s výdržou dve hodiny na jedno nabitie, zatiaľ čo model Scubajet Pro 400 túto výdrž zdvojnásobil na až na štyri hodiny.

Podvodné pohonné zariadenie Scubajet Pro.

Elektrické podvodné pohonné zariadenie Scubajet Pro sa dá predbežne objednať na stránke výrobcu za zvýhodnené ceny, ktoré budú platné do konca mesiaca. Ceny sa pohybujú od 1 729 do 2 261 euro. Záleží od vybraného typu batérie a aj toho, či si záujemca chce priplatiť za LED reflektor. K dispozícii je aj súprava bez držiaka pre obľúbené paddleboardy, ktorá im pridá na výkone. Akciové ceny sa v tomto prípade pohybujú od 1 605 do 2 136 euro.

Podvodné pohonné zariadenie Scubajet Pro.