Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malý podvodný skúter WhiteShark Tini môže zdvojnásobiť svoj výkon

Malý podvodný skúter WhiteShark Tini môže zdvojnásobiť svoj výkon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ ide o podvodné skútre, existujú menšie, menej výkonné modely s jedným motorom alebo väčšie a rýchlejšie dvojmotorové jednotky. Nový podvodný skúter WhiteShark Tini sa však chváli tým, že je ho možné použiť v obidvoch týchto konfiguráciách.

Podvodný skúter WhiteShark Tini je navrhnutý čínskou spoločnosťou Sublue, ktorá pred pár rokmi vytvorila dvojmotorový podvodný skúter WhiteShark MIX. No novinka má jediný motor s propulzným pohonom, ktorý dokáže používateľa ťahať na a pod vodnou hladinou jednou z dvoch prednastavených rýchlostí: 1,1 alebo 1,4 metra za sekundu. Skúter môže klesnúť do maximálnej hĺbky 30 metrov, pričom jednohodinové nabitie lítiovej batérie by malo priniesť výdrž asi 45 minút používania.

Podvodný skúter WhiteShark Tini.

V predvolenom nastavení je WhiteShark Tini neutrálne plávajúce zariadenie, no na jeho vrchnú časť sa dá pripevniť „plavákový“ modul. To znamená, že ak používateľ náhodou pustí skúter pod vodnou hladinou, vypláva na povrch. Na pevnine má hmotnosť 3 kilogramy. Pre používateľa, ktorý chce získať viac energie, sa však dá Tini spojiť s druhým podvodným skútrom Tini (obe jednotky sú pritom spojené vedľa seba). Spoločne tak dosahujú rýchlosť až 2 metre za sekundu.

Podvodný skúter WhiteShark Tini.

K dispozícii je navyše držiak, ktorý je kompatibilný s akčnými kamerami GoPro alebo so smartfónmi. Podovodný skúter Tini sa dá tiež namontovať na spodnú stranu voliteľnej detskej nafukovačky, pre ktorú bude fungovať ako motor. Dieťa na nafukovačke potom môže ovládať skúter pomocou integrovaného diaľkového ovládača.

Podvodný skúter WhiteShark Tini.

Nový podvodný skúter WhiteShark Tini je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za 349 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 549 dolárov. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať už v priebehu tohtoročného decembra.

Podvodný skúter WhiteShark Tini sa dá namontovať ako motor pod voliteľnú detskú nafukovačku.