Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prsteň ArcX umožní športovcom ovládať smartfón aj počas cvičenia

Prsteň ArcX umožní športovcom ovládať smartfón aj počas cvičenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje veľa športov, v ktorých sú obe ruky plne zamestnané, čo sťažuje diaľkové ovládanie smartfónu, a to aj keď sa používajú inteligentné hodinky. Športový prsteň ArcX, ktorý debutoval na výstave CES 2021, bol navrhnutý na riešenie tohto problému.

Silikónový prsteň ArcX, ktorý sa nosí na ukazováku, má na jednej svojej strane kombinovaný joystick / tlačidlové ovládanie, ktoré je ovládané susedným palcom. To znamená, že obe ruky používateľa môžu zostať na svojom mieste, napríklad na riadidlách bicykla, pádle kajaku, rukoväti veslovacieho trenažéra, činke alebo na čomkoľvek inom.

Príkazy sa prenášajú cez rozhranie Bluetooth do spárovaného smartfónu. Používateľ môže pomocou prsteňa ovládať na diaľku prehrávanie hudby, stopky, prijímať alebo odmietať prichádzajúce hovory alebo vykonávať ďalšie funkcie. Prsteň sa dá spárovať aj s inými diaľkovo ovládateľnými zariadeniami, ako sú Bluetooth reproduktory, inteligentné okuliare alebo akčné kamery.

Športový prsteň pre diaľkové ovládanie smartfónu ArcX.

Na konfiguráciu systému sa pôvodne používa aplikácia pre operačné systémy iOS alebo Android, podľa toho, čo chce používateľ ovládať. Ak napríklad používajú ArcX na ovládanie prehrávania hudby zo smartfónu, štvorsmerový joystick sa používa na zvýšenie a zníženie hlasitosti a na preskakovanie medzi skladbami dopredu alebo dozadu.Rýchlym stlačením tlačidla sa spustí alebo pozastaví prehrávanie hudby, aby sa prijal prichádzajúci hovor. No a pri podržaní tohto tlačidla po dobu piatich sekúnd sa vybrané kontakty odošle tiesňové SOS volanie.

Športový prsteň pre diaľkové ovládanie smartfónu ArcX.

Samotné zariadenie je vodotesné v kategórii IP67, čo znamená, že vydrží byť pol hodinu ponorené do hĺbky 1 metra. Lítium-polymérová batéria by na jedno nabitie mala údajne vydržať päť dní „typického“ používania. Pomocou pribaleného držiaka sa dá prsteň pripevniť riadidlá bicykla.

Športový prsteň pre diaľkové ovládanie smartfónu ArcX by mal byť dostupný od mája za cenu 99 dolárov.

Športový prsteň pre diaľkové ovládanie smartfónu ArcX.