Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nafukovací katamaránový kajak Super Kayak sa zmestí do tašky

Nafukovací katamaránový kajak Super Kayak sa zmestí do tašky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď sa niektorým ľuďom páči myšlienka plavby na kajaku, môže ich odradiť to, aké je náročné tieto plavidlá prepravovať a aké bývajú na vode vratké. No nový kajak s názvom Super Kayak bol navrhnutý tak, aby vyriešil oba tieto problémy.

Toto plavidlo má formu modulárneho nafukovacieho kajaka typu katamaránu. Jeho srdcom sú teda dva jednoduché nafukovacie trupy vyrobené z aramidových vlákien. Trupy sú dvojplášťové a sú navyše potiahnuté termoplastickým polyuretánom, ktorý ich pomáha chrániť pred prepichnutím a oderom. Spolu sú spojené rámom z eloxovanej hliníkovej zliatiny 7000, ktorý obsahuje sedadlo so sklopným nastaviteľným operadlom, nastaviteľnú opierku pre nohy a malú sieťovinu na prepravu nákladu.

Nafukovací katamaránový kajak Super Kayak.

Zahrnuté je tiež štvordielne pádlo a prenosné elektrické čerpadlo, ktorého batéria by údajne mala na jedno nabitie vydržať 15 nafúknutí trupu na tlak 1 baru. Po zostavení má kajak rozmery 360 x 94 x 75 centimetrov a váži 15 kilogramov. Môže uniesť maximálne úžitkové zaťaženie 100 kilogramov. Keď ho používateľ zloží a zabalí do priloženej tašky, má rozmery len 65 x 50 x 30 centimetrov.

Nafukovací katamaránový kajak Super Kayak.

Medzi ďalšie komponenty, ktoré sú momentálne stále vo vývoji, patrí predné sedadlo pre dieťa / domáce zviera, zadná nákladná plošina, držiak na plachtu a prívesný držiak pre motor.

Nafukovací katamaránový kajak Super Kayak je ponúkaný cez startup kampaň na portáli Kickstarter za cenu 975 libier (približne 1 134 euro). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na júl 2021.

Nafukovací katamaránový kajak Super Kayak.