Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná nástraha zistí, ktorá rybárska taktika funguje najlepšie

Inteligentná nástraha zistí, ktorá rybárska taktika funguje najlepšie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre rybárov môže byť ťažké sledovať, ktoré rybárske stratégie fungujú najlepšie pri chytaní rôznych druhov rýb a za akých podmienok. Japonská spoločnosť smartLure sa snaží túto úlohu uľahčiť pomocou novej rybárskej nástrahy Model Zero, ktorá obsahuje integrované senzory.

Rybár začne tak, že nástrahu Model Zero zapnú a potom nahodia rovnako, ako by to robili s akoukoľvek inou rybárskou nástrahou. Len čo sa Model Zero ponorí pod hladinu, vstavaný senzor detekcie vody zapne ďalšie integrované senzory v nástrahe. Model Zero potom pokračuje v monitorovaní faktorov, ako je hĺbka, v ktorej je ponorená, pohybové vzorce vo vodnom stĺpci, teplota vody a úroveň slnečného žiarenia pod vodou. Monitorovanie týchto údajov sa deaktivuje, keď sa nástraha začne navíjať z vody.

Keď sa ryba zahryzne do nástrahy a používateľ ju uloví, podrží potom nástrahu vedľa svojho smartfónu, aby sa dali zaznamenané údaje bezdrôtovo preniesť cez Bluetooth do sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS. Táto aplikácia tiež zaznamenáva údaje z telefónu, ako napríklad súčasný dátum, polohu a poveternostné podmienky. Používateľ môže navyše pridávať fotografie rýb, ktoré lovia.

Inteligentná rybárska nástraha smartLure Model Zero.

Myšlienka je taká, že rybári si časom vytvoria databázu taktík, podmienok a miest, ktoré sú najlepšie na lov konkrétnych druhov rýb. Dáta sú navyše čerpané od viacerých používateľov rybárskej nástrahy Model Zero v konkrétnych regiónoch a po celom svete, aby všetci mohli čerpať zo skúseností ostatných používateľov.

Inteligentná rybárska nástraha smartLure Model Zero by mala údajne fungovať päť hodín na jedno nabitie lítium-iónovej batérie. Je vodotesná do hĺbky 50 metrov, hoci meria iba hĺbku vody len do 10 metrov. Nástraha je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter. Dá sa získať od 14 980 JPY (približne 115 EUR) za jeden kus. Ak dosiahne produkciu, preprava by sa mala rozbehnúť vo februári.

Inteligentná rybárska nástraha smartLure Model Zero.