Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Senzorické fitness rukavice slúžia ako osobný tréner pri vzpieraní

Senzorické fitness rukavice slúžia ako osobný tréner pri vzpieraní
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každý odborník na posilňovanie vie, že vzpieranie nie je len o zdvíhaní závažia hore a dole. S touto myšlienkou boli navrhnuté aj nové „inteligentné“ fitness rukavice, ktoré vďaka integrovaným senzorom sledujú viacero metrík fyzického výkonu v reálnom čase.

Poľská spoločnosť Shape.Care navrhla rovnomenné fitness rukavice určené na vzpieranie, ktoré sú vybavené štyrmi integrovanými senzormi. Odnímateľný elektronický modul obsahuje batériu, pulzný oxymeter a IMU (inerciálna meracia jednotka), zatiaľ čo vodivé vlákna spájajú senzory s týmto modulom. Rukavice, spolu s vláknami, sú po vysunutí modulu umývateľné.

Senzorické fitness rukavice Shape.Care.

Používateľ, ktorý využije sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy Android a iOS, začne výberom predprogramovaného tréningového plánu na základe faktorov, ako je napríklad jeho aktuálna úroveň sily a dlhodobé ciele. Keď začne posilňovať, rukavice sledujú faktory, ako je počet opakovaní, technika zdvíhania závažia, rovnováha zaťaženia ľavej a pravej ruky, rozloženie úchopu ruky a srdcová frekvencia / kardiovaskulárna kapacita.

Sprievodná mobilná aplikácia.

Všetky tieto údaje sa spracúvajú prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá používateľovi ukazuje, ako napreduje, ponúka mu rady, ako maximalizovať svoj tréning, a informuje ho, čo môžu pri posilňovaní robiť zle. Výrobca tvrdí, batéria v každom module by mala na jedno nabitie vydržať tri až štyri typické tréningy.

Senzorické fitness rukavice Shape.Care.

Senzorické fitness rukavice Shape.Care sa dajú získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 649 PLN (okolo 102 EUR), čo je o 30 percent menej, ako je plánovaná maloobchodná cena. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať už v auguste.