Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sonr umožní trénerom komunikovať s plavcami cez vysielačku

Sonr umožní trénerom komunikovať s plavcami cez vysielačku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Plaveckí tréneri to nemajú ľahké, pretože počas tréningov musia kričať, aby ich plavci v bazéne vôbec počuli. Nový systém s názvom Sonr je však navrhnutý na riešenie tohto problému prostredníctvom jednosmernej rádiovej komunikácie.

Komunikačný systém Sonr, ktorý vyrába moldavská spoločnosť Simpals, sa pritom skladá z dvoch častí. Prvou z nich je vysielačka, ktorú drží tréner, a druhou časťou je vodotesný reproduktor / prijímač, ktorý vedie zvuk cez kosti, a ktorý nosí plavec v bazéne. Druhé zariadenie je navrhnuté tak, aby sa nadnášalo na hladine, ak by sa nebodaj oddelilo od plavca. Je možné nosiť buď pod plaveckou čiapkou alebo sa dá pripnúť na remienok plaveckých okuliarov.

Komunikačný systém pre plavecký tréning Sonr.

S cieľom poskytnúť plavcovi spätnú väzbu alebo pokyny, tréner jednoducho hovorí do vysielačky a jeho hlas sa prenáša do prijímača športovca v reálnom čase. Systém má dosah až 300 metrov a jeho signál môže pod vodou prekonať vzdialenosť až 1 meter.

Komunikačný systém pre plavecký tréning Sonr.

Navyše, výberom rôznych frekvencií môže jeden tréner komunikovať až s 30-timi plavcami naraz. To znamená, že si môže vybrať ktoréhokoľvek z plavcov alebo ich malé podskupiny a udeľovať pokyny individuálne. Systém je tiež možné nastaviť tak, aby fungoval ako metronóm a poskytoval tak zvukové signály, ktoré plavcom pomáhajú s načasovaním tempa ich záberov.

Systém Sonr je teraz k dispozícii na predbežné objednanie. Cena sa začína od 149 dolárov za súpravu pozostávajúcu z jedného vysielača a jedného prijímača. Predaj sa má spustiť od 21. júla.

Komunikačný systém pre plavecký tréning Sonr.