Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Paddle Pump kombinuje dva základné prvky bezpečnej kanoistiky

Paddle Pump kombinuje dva základné prvky bezpečnej kanoistiky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Serióznym kanoistom sa okrem iného odporúča nosiť so sebou ďalšie pádlo pre prípad, že by sa jedno stratilo a tlakovú pumpu pre prípad, že by sa ich kanoe zaplavilo vodou. Novinka s názvom Paddle Pump je navrhnutá tak, aby všetko zjednodušila tým, že spája oba nástroje do jedného zariadenia.

Paddle Pump má podobu pádla s hmotnosťou 635 gramov, ktoré má teleskopickú tyč vyrobenú z hliníka. Tá sa dá predĺžiť z 914 až na 1524 milimetrov a má držadlo typu T a veslový plát v tvare „bobrového chvosta“, ktorý je vyrobený zo vstrekovaného plastu.

Pádlo a tlaková pumpa na vodu 2v1 Paddle Pump.

Používanie zariadenia ako pádla je veľmi jednoduché. Ak ho chce kanoista použiť ako čerpadlo, stačí uvoľniť prstenec na teleskopickej tyči, ponoriť spodný koniec veslového plátu do vody, ktorú je potrebné z člna odstrániť, a potom pomocou T-čkového držadla posúvať hornú časť tyče smerom hore a dole. Voda sa natiahne do tyče pri zdvihu nahor a potom sa vyčerpá jedným koncom držadla pri dolnom zdvihu.

Pádlo a tlaková pumpa na vodu 2v1 Paddle Pump.

Vývojári tvrdia, že pre svoj systém si zobrali inšpiráciu z hydroplánov. Plaváky hydroplánov sú zvyčajne vyrobené z nitovaného hliníka a postupom času do nich začne pretekať voda. Takže pred štartom je potrebné vypumpovať vodu z každého plaváka. Pádla sú tiež nevyhnutným vybavením, keďže hydroplán nemá spiatočku a tak je problém s ním vojsť do dokov. Tým vznikla myšlienka kombinácie oboch týchto potrieb.

Pádlo a tlaková pumpa na vodu 2v1 Paddle Pump je už teraz k dispozícii na webových stránkach výrobcu za cenu 98 dolárov.

Pádlo a tlaková pumpa na vodu 2v1 Paddle Pump.