Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Horský bicykel Trentasei spája obrovské kolesá s karbónovým rámom

Horský bicykel Trentasei spája obrovské kolesá s karbónovým rámom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Talianska startup spoločnosť 36pollici vytvorila zaujímavý horský bicykel s názvom Trentasei//36 Carbon 1, ktorý púta pozornosť najmä svojimi obrovskými 36-palcovými kolesami. Ako už jeho názov napovedá, bicykel sa môže pochváliť aj ľahkým rámom z uhlíkových vlákien.

Nový horský bicykel Trentasei//36 Carbon 1 má okrem hlavného rámu z uhlíkových vlákien aj vlastnú karbónovú vidlicu, ktorú vyrobila talianska spoločnosť Bright Racing Shocks, ako aj kolesá s karbónovými ráfikmi od talianskeho výrobcu Braus. A okrem bezdušových pneumatík VeeTire T-Monster 36 x 2,25 neboli špecifikované ďalšie komponenty, hoci prototyp má nejaké hydraulické kotúčové brzdy, prehadzovač SRAM GX a karbónové kľuky SRAM XO.

Horský bicykel Trentasei//36 Carbon 1.

Hoci tomu obrovské 36-palcové kolesá nenapovedajú, Carbon 1 v jednej veľkosti je vyrobený tak, aby vyhovoval jazdcom s výškou od len 165 centimetrov do približne 190 centimetrov. Spoločnosť 36pollici zdôrazňuje fakty, že veľké kolesá by mali zvýšiť stabilitu vytvorením väčšieho gyroskopického efektu pri otáčaní a ich nižší uhol nábehu by im mal uľahčiť prejazd cez prekážky na ceste.

Horský bicykel Trentasei//36 Carbon 1.

Horský bicykel Trentasei//36 Carbon 1 má hmotnosť len 12 kilogramov a mal by byť dostupný od budúceho roka. Jeho cena zatiaľ nebola oznámená. Spoločnosť 36pollici pritom pripravuje aj plne hliníkový model či model s hliníkovým hlavným trojuholníkom a karbónovými zvyšnými časťami rámu.

Horský bicykel Trentasei//36 Carbon 1.