Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Orbea sa vydáva do terénu s horskými e-bicyklami Rise H

Orbea sa vydáva do terénu s horskými e-bicyklami Rise H
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Španielsky výrobca Orbea pridal nového člena do rodiny horských elektrických bicyklov Rise. Model Rise H je pritom považovaný za najľahší elektrický bicykel vo svojej triede. Je dodávaný s „vysoko optimalizovanou“ batériou s možnosťou rozšírenia dojazdu a špeciálnou edíciou motora Shimano EP8.

Nový modelový rad horských elektrických bicyklov Rise H sa skladá z troch modelov, z ktorých každý má rovnaký hydroformovaný hliníkový rám s trojitými zosilnenými trubkami a povrchovou úpravou s vysokým leskom, ktorá vyhladzuje zvary, aby sa podobala vzhľadu karbónových horských e-bicyklov spoločnosti.

Séria horských elektrických bicyklov Orbea Rise H.

Všetky modely sú vybavené motorom EP8 RS umiestneným v strede konzoly s pedálmi, ktorý bol vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Shimano. Motor by mal poskytnúť „najefektívnejšiu a najprirodzenejšiu možnú elektrickú asistenciu“, pričom vytvára krútiaci moment až 60 Nm a horský elektrický bicykel s ním dosahuje asistenciu šliapania do pedálov v maximálneh rýchlosti 25 km / h, s najvyšším režimom asistencie v rozsahu 75 - 95 otáčok za minútu.

Modely Rise H získali 540-Wh batériu uloženú v dolnej rámovej trubke, ktorá je zložená z až 21 700 článkov. Tie poskytnú vysokú rýchlosť nabíjania a dlhú životnosť, s výdržou viac ako päť hodín jazdy v ekologickom režime. K dispozícii je aj voliteľný 252-Wh rozširovač dojazdu, ktorý je uložený v klietke na ráme a je možné ho odobrať, aby sa dal nabiť doma. Medzi ďalšie zdieľané funkcie patria 29-palcové kolesá s pneumatikami Maxxis a sedlovka, ktorá umožňuje nastavenie výšky tak, aby neprekážala pri technickejších častiach jazdy.

Séria horských elektrických bicyklov Orbea Rise H.

Model H10 má hmotnosť 19 kilogramov a je dodávaný s pohonom Shimano XT M8100 a cyklopočítačom Shimano EW-EN100, nastaviteľnou odpruženou vidlicou Fox 34 Float Factory FIT4 so zdvihom 140 mm, nastaviteľným zadným tlmičom Fox Float DPS Factory 210x55 mm a hydraulickými kotúčovými brzdami Shimano XT M8100. Tento model je najdrahší zo všetkých nových horských elektrických bicyklov Rise H a predáva sa za 7 299 dolárov.

Model H15 má o niečo vyššiu hmotnosť 20 kilogramov a hnacie ústrojenstvo tu obsahuje kombináciu komponentov Shimano XT M8100 a SLX M7100, zatiaľ čo displej na riadidlách je Shimano SC-E7000. O vyhladenie niektorých nerovností na ceste sa postará vidlica Fox 36 Float Performance so zdvihom 150 mm a zadný tlmič Fox Float X Performance 210x55 mm. Brzdnú silu zabezpečuje hydraulické kotúčové brzdenie Shimano M6100. Tento model dostal cenovku 6 299 dolárov.

Séria horských elektrických bicyklov Orbea Rise H.

Najlacnejší model H30 stojí 5 299 dolárov a váži rovnako ako H15-tka. Zdieľa aj displej na riadidlách, no obsahuje pohon Shimano SLX M7100 a Deore M6100, prednú vidlicu Marzocchi Bomber Z2 so zdvihom 140 mm, trojpolohový zadný tlmič Fox Float DPS Performance a hydraulické kotúčové brzdy Shimano MT410.

Séria horských elektrických bicyklov Orbea Rise H.