Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 160

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Zrejme najobľúbenejším strunovým nástrojom je už roky gitara. Možno aj pre svoj rozmer, vďaka ktorému sa dá pomerne dobre nosiť aj na také výlety. No zdá sa, že ostatné roky dostali trošku viac do popredia ukulele. Je menšie, zvyčajne má aj menej strún a tak sa na neho naučiť hrať vraj dá ešte rýchlejšie. Aby ste k tomu ale nikoho nepotrebovali, vývojári vybavili svoj model zaujímavým elektronickým učiteľom, ktorý učí strunové hmaty vizuálnym spôsobom.

Inteligentné ukulele, s názvom Populele 2 Pro, disponuje hmatníkom s 56timi LED diódami, ktoré navádzajú používateľa na správnu polohu akordov. Hranie na tomto hudobnom nástroji môže byť zábavné aj vďaka mobilnej aplikácii s interaktívnymi video lekciami a hudobnými hrami, ktoré sú určené pre každú úroveň zručnosti. Patentované rozpoznávanie hudby deteguje problémy a hudobníkovi poskytne spätnú väzbu v reálnom čase ako digitálny učiteľ hudby. Pomôže tak rýchlejšie zvládnuť prstoklad a postupne zlepší zručnosti používateľa. Aplikácia tiež umožní úpravu zvuku pri hraní a poskytne viaceré efekty. Pro verzia navyše obsahuje aj integrovaný predzosilňovač a môže sa pripojiť k reproduktorom pre živé vystúpenie. Samotné ukulele má telo a struny vyrobené z uhlíkových vlákien, vďaka čomu je ľahké a prenosné.

Vreckový dron Pixy je navrhnutý na snímanie selfie fotografií alebo videí používateľov v jednom zo štyroch prednastavených režimov, pomocou multifunkčného tlačidla na jeho vrchnej strane. Môže sa tak vznášať pred používateľom alebo skupinou, preletieť z blízkosti do väčšej vzdialenosti, pohybovať sa okolo používateľa alebo ho sledovať. Predný fotoaparát pritom sníma 12 megapixelové statické snímky alebo 2,7K video rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Kamera na spodnej strane pomáha dronu s navigáciou počas letu, takže nie je nutný ovládač. Pixy tiež dokáže sám pristáť do natiahnutej dlane používateľa. Zaznamenané snímky sa dajú bezdrôtovo odoslať do mobilnej aplikácie Snapchat, ktorá je spustená na spárovanom smartfóne. Používateľ môže zábery upraviť a pridať im rôzne efekty ešte pred samotným odoslaním na Snapchat alebo na iné sociálne médiá.